Aviseringar
Rensa alla

Sverigedemokraterna 2014


Storchen84: http://opinion.se/

Du kan inte ta en undersökning och hävda att den skulle bevisa att SD inte längre är tredje största parti. 

Storchen84: Sen när du lipat klart

Väx upp.


   
SvaraCitera

NiklasW: Du kan inte ta en undersökning och hävda att den bevisar att SD inte längre är tredje största parti.

Om du kan hävda att 50% - eller vad det nu är för siffror du slänger ur dig - av sveriges befolkning vill se SD i en regering eller tycker att SD har bästa flyktingpolitiken eller vad det nu är för trams så jo, då kan jag ta en undersökning och hävda att den bevisar att SD inte är tredje största parti.

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84: Om du kan hävda att 50% - eller vad det nu är för siffror du slänger ur dig - av sveriges befolkning vill se SD i en regering eller tycker att SD har bästa flyktingpolitiken eller vad det nu är för trams så jo, då kan jag ta en undersökning och hävda att den bevisar att SD inte är tredje största parti.

Du kan inte ta en undersökning kring ett ämne och hävda att SD är fjärde största parti när i princip alla andra undersökningar som finns visar annorlunda. Det var 24% som ville ha SD i en regering enligt Novus undersökning. Mig veterligen finns det inga andra undersökningar som visar något annat, till skillnad från vad du presenterar då.


   
SvaraCitera

NiklasW: Du kan inte ta en undersökning kring ett ämne och hävda att SD är fjärde största parti när i princip alla andra undersökningar som finns visar annorlunda.

Ärligt talat så står jag fast vid att jag inte anser sådana undersökningar representera en hel befolkning, dock så går du inte på annat än sådana undersökningar så ju, jag tar en undersökning. Sen får vi se vad dom andra säger när dom en efter en gör nya mätningar.

"En undersökning som är generaliserad till en hel population ska alltid ses som en stickprovsundersökning där siffrorna är skattade värden."

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84:

Ärligt talat så står jag fast vid att jag inte anser sådana undersökningar representera en hel befolkning, dock så går du inte på annat än sådana undersökningar så ju, jag tar en undersökning. Sen får vi se vad dom andra säger när dom en efter en gör nya mätningar.

"En undersökning som är generaliserad till en hel population ska alltid ses som en stickprovsundersökning där siffrorna är skattade värden."

Som sagt, det finns ett par felprocent i sådana mätningar men i sig ger dem ett ganska bra resultat på vad folk tycker. Annars hade de inte används. Det är bara att se på opinionsundersökningars resultat kontra valet. Ett par procent fel här och var men aldrig mer än så. Att 24% i en undersökning svarar att de vill se SD i en regering skulle väl egentligen kunna ligga mellan 21-27%, men det säger ju ändå någonting om folks åsikter.


   
SvaraCitera
b1son

Agahnim: Sveriges välfärd finansieras genom skattepengar och senast jag kollade betalar inte Somalia skatt i Sverige. Slaveri? Sverige har aldrig varit inblandad i slaveri.

sverige var visst involverat i slavhandel,  http://sv.wikipedia.org/wiki/Svensk_slavhandel, visserligen liten del men går inte att förneka


   
SvaraCitera

NiklasW: Att 24% i en undersökning svarar att de vill se SD i en regering skulle väl egentligen kunna ligga mellan 21-27%, men det säger ju ändå någonting om folks åsikter.

Fast nej. Om nu så många vill se SD i en regering, varför är det inte betydligt fler som faktiskt röstar på dom?

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84: Fast nej. Om nu så många vill se SD i en regering, varför är det inte betydligt fler som faktiskt röstar på dom?

Frågar man en centerpartist kommer den troligen svara att den exempelvis också vill se moderaterna i en regering. Det betyder inte att man kommer rösta på moderaterna. Man kan exempelvis vara folkpartist i grunden samtidigt som man gärna hade sett att även SD var en del av regeringen, utan att för den delen vilja rösta på SD. 


   
SvaraCitera

jag kritisera allt vad islamofobi innebär alltså

Namnlös_0.jpg

överdriva föreställningar om att islam är en religion som leder till negativa beteenden 

jag är emot egentligen vilka anti-religiösa människor som helst, islamofobi finns bland vänsterpartiet, sverigedemokraterna i sitt partiprogrammet, men vänsterpartiet är absolut det ja ser som det bästa svaret angående att förebygga brott istället för att förhindra. överklassen, bästa syn på piratkopiering etc


   
SvaraCitera

zcatboobz:

Moderaternas politik är ju rakt på sak ganska dum. Dom bryr sig inte ett skit om invandrarna, mer invandring , mer pengar, visst..dom vill minska invandringen till en del (dock allt för lite) och öka invandringen av folk som kommer hit och arbetar. Detta täcker dom med fina ord och glänser inför Sverige fastän dom egentligen medför en splittringspolitk med flit, dom vet det själva. Åt vänsterhållet har vi ju t.ex. FI som jämförde en muslim som skulle ta emot ett pris med Adolf Hitler...

Arbetskraftsinvandring kostar dem ju inte lika mkt så det är ju rätt förståeligt.
Länka.


   
SvaraCitera

NiklasW: Frågar man en centerpartist kommer den troligen

Väntar fortfarande på svar på min ursprungsfråga - visa mig det jag uppenbarligen missat - var anser time att Sverige ska ge bort hela sin privilegierade välfärd?

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84: Väntar fortfarande på svar på min ursprungsfråga - visa mig det jag uppenbarligen missat - var anser time att Sverige ska ge bort hela sin privilegierade välfärd?

Time kritiserade mig när jag hävdade att Sverige inte ska ge bort hela sin privilegierade välfärd, genom att skriva att jag skulle tala för mig själv. 


   
SvaraCitera

NiklasW: Time kritiserade mig när jag hävdade att Sverige inte ska ge bort hela sin privilegierade välfärd, genom att skriva att jag skulle tala för mig själv.

Som jag misstänkte - helt egen tolkning för att du skulle kunna pika time. Time har inte sagt mer än att hon gärna betalar högre skatt om det hjälper till att finansiera bort situationen i utvecklingsländer, ingenting om att Sverige ska ge bort hela sin privilegierade välfärd.

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84: Som jag misstänkte - helt egen tolkning för att du skulle kunna pika time. Time har inte sagt mer än att hon gärna betalar högre skatt om det hjälper till att finansiera bort situationen i utvecklingsländer, ingenting om att Sverige ska ge bort hela sin privilegierade välfärd.

Hon kritiserade mitt uttalande om att inte ge bort hela Sveriges välfärd till hela världen med meningen "att jag skulle tala för mig själv", vilket jag antog som att hon inte höll med mig.


   
SvaraCitera

NiklasW: Hon kritiserade mitt uttalande om att inte ge bort hela Sveriges välfärd till hela världen med meningen "att jag skulle tala för mig själv", vilket jag antog som att hon inte höll med mig.

Följt av att hon inte har något emot att betala högre skatt om det hjälper till att finansiera bort situationen i utvecklingsländer.

När hon sedan säger att hon skänker pengar, volontärjobbar och ska bli fadder kallar du henne för en hycklare. Det säger mig att du av någon anledning (vad kan diskuteras) stör dig på människor som hjälper utsatta. Vad sägs om att låta det vara upp till var och en om man vill hjälpa folk i utvecklingsländer eller inte i stället för att tro att du för allas talan med din "det är inte sveriges/svenskars ansvar"-attityd?

Hjärta


   
SvaraCitera