Aviseringar
Rensa alla

SVT 15


Ämnesstartare

(Tog bort den gamla tråden för det var för mycket irrelevant i den.)

Det har varit lite si och så med 15-texterna de senaste veckorna eftersom jag inte har fått veta i vilken ordning filmerna skulle publiceras och därför inte kunna planera vad vi ska skriva. Men nu är det bara tre filmer kvar på säsongen och jag tänkte att vi skulle göra något bra av det hela. Har ni tips och förslag på artiklar/intervjuer(tänk på att vi alltid har vår expertpanel att tillgå)/listor vi kan skriva utifrån teman nedan? [smile]

15/11 Ångest
Jossan har alltid varit en glad tjej men på senaste tiden har allt börjat kännas jobbigt. Hon orkar knappt gå upp ur sängen på morgonen och allt känns bara värdelöst. Pressen att vara duktig och hinna med allt hon förväntas göra på fritiden är stor. Snart är det dags att välja till gymnasiet och hon tycker det är svårt att veta nu vad man ska bli sen. En dag när hon har pianolektion är det som om hon inte längre kan andas.

22/11 Inga pengar
Hundra kronor. Så mycket kostade utflykten med skolan. Men det var ingen idé att hon ens frågade sin mamma om pengarna, hon visste redan vad svaret skulle bli. Varje månad är hon osäker på om de kommer kunna betala hyran. Såklart vill hon också kunna åka på semester, köpa kläder eller en dator. Hon skäms och vill inte berätta att hon inte har några pengar för sina kompisar. Dessutom känns det som om hon gör det är hon elak och sviker sin mamma.

29/11 Rånad
En kall vinterkväll när Kalle är på väg hem från en kompis blir han stoppad av några killar. De tvingar honom att ge ifrån sig sin mobiltelefon och sin jacka. De hotar honom med kniv. De säger åt honom att inte berätta för någon, de säger att de vet var han bor. När Kalle kommer hem berättar han till slut för sin mamma och tillsammans gör de en anmälan till polisen. Men fortfarande känns det inte bra. Han undviker att följa med på fester för att slippa gå hem själv när det är mörkt. Minnet av rånet hänger kvar.


   
Citera