Notifications
Clear all

tänkte laga billig och nyttig mat


Lounge
Topic starter

är bra på nyttig men dålig på billig. vad är egentligen billigt?? har ni några recept?

tänkte göra storkok nu innan jag börjar skolan så jag har massa lunchlådor. så d ska vara saker som går att frysa in!

pöss


   
Quote
Ämnesetiketter

grönsakspaj kanske? ica basic har billiga wokgrönsaker 


   
ReplyQuote

knäckebröd Tumme upp


   
ReplyQuote
Lounge
Topic starter

terrormat:
grönsakspaj kanske? ica basic har billiga wokgrönsaker 

åh ja bra idé! sitter du på något recept eller ska jag googla?

Getrekt:
knäckebröd Tumme upp

det är inte maaaat


   
ReplyQuote
kook
 kook

Asgott och billigt:

Vegetarisk lasagne Vegetarisk lasagne 

4 port

3 purjolökar
1 burk krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
9 lasagneplattor
500 g keso cottage cheese

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i
smör/olja i en gryta. (Jag brukar fräsa skiten ur dom, dvs så att dom blir alldeles mjuka, tycker det blir godare så) Rör i krossade tomater, tomatpuré,
buljongtärning, grädde, salt, peppar. Låt såsen koka upp och rör i keson.
Varva grönsakssås och lasagneplattor  i en smord och
ugnssäker form. Avsluta med sås. Grädda i ugnen ca 30 min. 


   
ReplyQuote
kook
 kook

Svingod alltså


   
ReplyQuote
kook
 kook

Måste nog understryka att det är mkt viktigt att fräsa purjolöken i en evighet


   
ReplyQuote

Linsgryta med lök, passerade tomater och valfri kryddning och övriga roliga tillbehör är ju klassisk studentmat, som är riktigt gott också! Man måste dock ha överseende med möjlig instabil aktivitet i magen dock, om man äter det för ofta.


   
ReplyQuote
Lounge
Topic starter

kook:
Asgott och billigt:

Vegetarisk lasagne Vegetarisk lasagne 

4 port

3 purjolökar
1 burk krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
9 lasagneplattor
500 g keso cottage cheese

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i
smör/olja i en gryta. (Jag brukar fräsa skiten ur dom, dvs så att dom blir alldeles mjuka, tycker det blir godare så) Rör i krossade tomater, tomatpuré,
buljongtärning, grädde, salt, peppar. Låt såsen koka upp och rör i keson.
Varva grönsakssås och lasagneplattor  i en smord och
ugnssäker form. Avsluta med sås. Grädda i ugnen ca 30 min. 

kook:
Måste nog understryka att det är mkt viktigt att fräsa purjolöken i en evighet

Låter aaaaaaaaaaasgott. Ska göra ikväll! Återkommer m resultat hehe. Och ska steka purjólöken uber länge!!

Istechetvåpunktnoll:
Linsgryta med lök, passerade tomater och valfri kryddning och övriga roliga tillbehör är ju klassisk studentmat, som är riktigt gott också! Man måste dock ha överseende med möjlig instabil aktivitet i magen dock, om man äter det för ofta.

Ja d är ju najs. Haru ngt recept?


   
ReplyQuote

*följer*


   
ReplyQuote

   
ReplyQuote
kook
 kook

Lounge:

Låter aaaaaaaaaaasgott. Ska göra ikväll! Återkommer m resultat hehe. Och ska steka purjólöken uber länge!!

Woho!!!!


   
ReplyQuote

Lounge:

Låter aaaaaaaaaaasgott. Ska göra ikväll! Återkommer m resultat hehe. Och ska steka purjólöken uber länge!!

Ja d är ju najs. Haru ngt recept?

Ptja

4 dl röda linser
passerade tomater
3 klyftor vitlök
2 gula lökar
3 morötter
oregano
vitpeppar
salt

Låt linserna stå i vatten typ en timme, så tar halveras kokningstiden. Sen är det i princip bara att att hälla i allt i en kastrul med ca. halvliter grönsaksbuljong, låt det puttra i en kvart/ 20 minuter. Serveras med fördel med en klick gräddfil och ett hårdkokt ägg. 


   
ReplyQuote

Åh ja, om det finns möjlighet så köp SAMBAL OELEK, allt blir mycket roligare om man har det


   
ReplyQuote
reben

öh asstor sats typ dhal men man tröttnar iof ganska fort
linser o kikärter e ju fett billigt om du köper torra o lägger i blöt o så. man kan göra hur mkt olika grytor som helst med de


   
ReplyQuote