Aviseringar
Rensa alla

Tappat sexlust! HJÄLP SNÄLLA


Lounge

Tickstart: När jag läser om det så framgår det att det är en sinnesstämning och ingen sjukdom som bipolär sjukdom eller parkinson eller mässling.

Man kan vara deprimerad i form av en tillfällig sinnesstämning ja. Likt som man kan vara glad, ledsen, upprymd eller irriterad. Men man kan också vara SJUK i depression. Då går man med konstanta symptom som nedstämdhet, hopplöshet, självmordstankar, brist på ork etc länge. Tycker du det är friskt att vissa kan ligga i sängen i en vecka i streck för att de inte har ork och motivation att ta sig upp? Tycker du det är friskt att konstant känna sig värdelös och att det inte finns någon annan utväg än självmord? Intressant att du tar upp bipolär, vilket klassificeras av att man pendlar mellan depression OCH mani. Förstår inte hur du kan tycka det ena är en sjukdom medan det andra inte är det när depression ingår i det du kallar sjukdom. DESSUTOM sker det fysiska saker vid depression som ytterligare styrker att det är en sjukdom, som att transmittorsubstanser i hjärnan förändras. Serotoninnivåerna spelar en särskild roll och de är ovanligt låga vid depression. Detta måste man använda medicin för att stabilisera. Så snälla, kalla inte depression "inte en sjukdom" igen, det är respektlöst mot oss som genomlider detta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rullar ögonen eller så bara säger du varför jag har fel, så tack så mycket då var jag på det klara med det hela. Har inte disrespectad nån.


   
SvaraCitera
Lounge

Tickstart: Rullar ögonen eller så bara säger du varför jag har fel, så tack så mycket då var jag på det klara med det hela. Har inte disrespectad nån.

Om du var på klara med det hela, hur kan du då säga att det inte är en sjukdom?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lounge:

Om du var på klara med det hela, hur kan du då säga att det inte är en sjukdom?

"då" = nu, på nåt konstigt vis. Ungefär som att säga "då vet jag det" när någon säger åt en


   
SvaraCitera
Lounge

Tickstart: "då" = nu, på nåt konstigt vis. Ungefär som att säga "då vet jag det" när någon säger åt en

Alright. "Det som inte syns finns inte" är ett uttryck som beskriver rätt bra hur mycket av psykisk sjukdom setts på och fortfarande till viss del ses på. Det är mycket värre med cancer trots att ex. schizofreni kanske är ett minst lika stort lidande om inte mer. Det är därför jag tyckte det var respektlöst att kalla det inte sjukdom, för det kändes som att stampa på det som det så många gånger stampats på. Psykisk ohälsa är ett så stort lidande för många. Men jag antar att det mest var ogenomtänkt uttryckt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Motion kan hjälpa mot denna sjukdom visar forskning, liksom bra och varierad kost, även sex för den delen. Bara ge inte upp hoppet. Glad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lounge: Det är därför jag tyckte det var respektlöst att kalla det inte sjukdom, för det kändes som att stampa på det som det så många gånger stampats på. Psykisk ohälsa är ett så stort lidande för många. Men jag antar att det mest var ogenomtänkt uttryckt.

yep, kan vara lite brash ibland. önskar er alla lycka dock!


   
SvaraCitera
Lounge

Tickstart: yep, kan vara lite brash ibland. önskar er alla lycka dock!

Glad 


   
SvaraCitera
mens
 mens

Det går att få hjälp med, även om det inte känns så. En psykolog är det viktigt att man litar på och känner att man får ut någonting av. Var inte rädd för att byta både psykolog och psykiater om de ej känns bra.

Ang inläggen ovan: Synd dock att så många missbrukar begreppet depression. Det hjälps ju  absolut inte av att folk pissar på klinisk depression heller. 


   
SvaraCitera

Försök koppla av och våga vara dig själv, det låter som du blir stressad av någonting, t.ex. som att du tror att hon ska döma dig eller något


   
SvaraCitera