Aviseringar
Rensa alla

Tips för att få en grå höst att bli lite ljusare och roligare


Ämnesstartare

Amy kom på en fin idé om att vi skulle sammanställa en liten lista med tips och förslag på vad man kan hitta på för att göra höstrusket lite roligare!

Jag fick precis en liten idé. När det ju höst, vilket många (typ jag) tycker är skitjobbigt och man skulle helst bara vilja göra som björnara och bara sova bort hela det här halvåret. typ. Så då tänkte jag att det kunde vara kul med en text med massa tips på roliga saker som man kan göra och hitta på för att få en grå höst lite ljusare och roligare. Och då tänker jag att det vore perfekt om alla kom med tips så kan vi få ihop en jätterolig liten artikel. Jag kom som sagt på detta nu så det är inte alls genomtänkt men jag tror i alla fall att något sånt skulle vara väldigt kul. Typ att alla kommer med ett eller kanske två tips och sen gör man bara en lite inledning och fixar till det lite med några fina bilder så blir det skitbra.

Så jag vill att alla som kan ska bidra med ett tips var, eller två. Posta sedan ditt höst-förslag i den här tråden så kommer jag sammanställa alltihop när vi fått in tillräckligt.

🙂


   
Citera

Gör något annorlunda
Tänk på något som du gillar att göra men sällan gör. Något som du vet att du alltid efteråt tänker på med ett leende och en konstig undran om varför du inte gör det oftare. Något som kanske känns lyxigt men egentligen inte behöver vara det i jämförelse med annat som du gör men inte ser som lyxigt. För min del kan det vara att gå på teater eller äta mörk choklad till kaffet. Vad är det för dig? Mitt tips är helt enkelt att göra något annorlunda för att få ett avbrott i det som kallas vardag.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ha ett film-maraton
Bjud in ett gäng vänner och ladda upp ett rejält lager av chips, läsk och godis. Mörklägg hela tv-rummet och tänd några värmeljus på fönsterbrädan. För att göra det lite roligare kan du välja ett tema på filmerna redan innan. Är ni sugna på lite zombie-slakt eller bara lättsamma parodier? Du kan också välja en speciell skådis som tema eller en kanske en regissör. När valet är gjort är det bara att sätta dig riktigt bekvämt i soffan och sedan dra igång den första filmen i erat maraton.


   
SvaraCitera

Om folk hade gillat gemensamma texter hade vi kunnat ta upp den här igen, färdigställa den och publicera den.


   
SvaraCitera

Amy Karlsson:

Om folk hade gillat gemensamma texter hade vi kunnat ta upp den här igen, färdigställa den och publicera den.

Det tycker jag vi kan göra! Jag är pepp!


   
SvaraCitera

Ida Nielsen:

Det tycker jag vi kan göra! Jag är pepp!

[bigsmile]


   
SvaraCitera

Hallå, är ingen mer på? Viktigt ämne ju, hehe.


   
SvaraCitera

Väldigt bra idé. Jag ska fila på några fina förslag! [smile]


   
SvaraCitera

Höstmys
Tänd ett ljus och låt det brinna. Tänd ett till. Och ett till. Utnyttja mörkret genom att göra det mysigt med ljus inne i värmen. Släck lysrörsljusen, hämta en skön filt eller en mjuk kudde, eller varför inte både och? Sätt på din favoritmusik och luta dig tillbaka. Om du känner dig lite småhungrig eller bara sugen på något gott kan du dessutom passa på att baka scones till och ät dem tillsammans med en kopp te. Supermysigt!


   
SvaraCitera

Men blir det inte ett höst-fast-mer-vintertips? i och med att det jättesnart är jul(!!)


   
SvaraCitera

Jessica Ly:

Men blir det inte ett höst-fast-mer-vintertips? i och med att det jättesnart är jul(!!)

Mja, det beror väl på om man definierar höst som något tids- eller väderbundet. Och dessutom infaller ju HÖSTlovet nu. [smile]

Gå på museum
När höstvindarna härjar har du ett utmärkt tillfälle att glida in på något skönt galleri eller museum och ägna ett par timmar åt att bygga upp ditt kulturella kapital. Strosa lugnt omkring bland alla målningar, fotografier och skulpturer och ”hmm”:a tyst för dig själv tills dess att hösten avlägsnar sig.


   
SvaraCitera

Bada i badkar
Det finns nästan inget skönare än att skämma bort sin vinterbleka kropp med ett skumbad. Ett lyxigt badskum med någon trevlig doft, några tända ljus och en ruggig kväll är allt som behövs. Om du är den typen som lätt blir uttråkad medan du tvagas i badet kan du se någon trevlig serie, fundera på vad man ska äta till middag eller fila naglarna under tiden.

Skriva brev
I dagens digitaliserade samhälle blir det handskrivna fysiska brevet allt mer ovanligt. Lite synd, för de flesta blir väldigt glada av att hitta ett handskrivet kuvert med ett färgglatt frimärke på i sin brevlåda. Varför inte sätta sig ner med pennan i högsta hugg och berätta för moster hur det är i skolan och uppdatera sin vän hur det är kärleksfronten just nu? De kommer bli jätteglada!


   
SvaraCitera

Ida Nielsen:

Skriva brev

julkort !


   
SvaraCitera

Jessica Ly:

julkort !

NEJ. Om de inte är lika fina som det jag fick av dig, men det är de ju aldrig [n].


   
SvaraCitera

Ida Nielsen:

Skriva brev

[y]

Åh, ja. så sant. sjukt bra tips!


   
SvaraCitera