Aviseringar
Rensa alla

Tips på god vegetarisk mat!


Ämnesstartare

Hemlight:

Riktiga män äter kött.

Instämmer totalt!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Grytor och röror av olika slag. Bönor+krossad tomat+hackade grönsaker som du rör ihop i en stekpanna och äter med pasta, till exempel.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

grytor som fröken ovan säger.
quorn som grund coh blanda i allt möjligt bara. Morötter, paprika, citrongräs, vitlök, broccoli, pesto, potatis, etc etc. Går inte att faila


   
SvaraCitera

Kolla min recepttråd för billig mat, där är väl det mesta eller allt vegetariskt. http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=295167
Det mesta borde vara ganska snabblagat tror jag allt.


   
SvaraCitera

idoufe gav mig 1 fint recept på vegetarisk lasagne

http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=296240&page=3#11011303

använde dock endast 1 stor purjolök. tyckte det var lagom


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

linssoppa bör gå snabbt att tillaga
obs, är äckligt utan salt + ca 1 dl citron/4 dl soppa


   
SvaraCitera

Vegetariska vårrullar, de går snabbt att värma i ungen, koka ris till.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

korvstroganof på sojakorv, sesamnuggets, quornfilé osv


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

HUMMUS! Det är bara en röra, så du har något till det, men är rikt på protein och mineraler och tar typ 3 minuter att göra.

1 burk kikärter (eller sådana du själv blötlagt innan men tar ju ett par timmar)
Lite citron
Lite salt & peppar
1 vitlöksklyfta
Sesamolja eller tahini

Häll av spadet, spara lite av det i ett glas.
Ta en mortelstöt och mosa kikärterna
Släng i en pressad vitlöksklyfta
Släng i ca 1 tsk sesamolja eller 1-2 msk tahini
pressa citron och salta/peppra till det smakar mumsigt.

Vegetarisk mat kan ibland vara lite fattigt på protein (t.ex. rotfruktsgrytor och biffar), ha då hummus till. Annars är det gott på macka, i falafel, som dip till grönsaker/chips eller, om du blandar i lite chili så det får mer smak, som det är, rakt ur burken med en gaffel.

Capture:

Vegetarisk lasagne är gott. Det kan man variera ganska mycket själv efter vad man tycker om. Grönsaker, linser eller bönor, tomat och bechamelsås (om du äter mjölk).

Min far gjorde fantastisk lasagne i veckan. Han använde krossade kikärter i, vilket gjorde sig jättebra.


   
SvaraCitera
Kaayi

falafel.. [love]

annars är det ju enkelt med wok, man tar en påse frusna grönsaker och blandar i vad man vill.. kyckling, ägg, bacon, korv w/e [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Quornbitar med myyycket grillkrydda och klyftpotatis till[love]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nu är jag definitivt ingen vegetarian utan jag är kött-, fisk- o fågelälskare men här kommer ett recept som min förra sambo ofta gjorde o som jag tyckte vart helt ok. [smile]

Frasiga raggmunkar i våffeljärn (ca 4 strycken)

1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
knappt 1 tsk salt
2 dl mjölk
1 ägg
300 g potatis
+ smör att steka i

Image


   
SvaraCitera

Jag lagar paj väldigt ofta. Både lätt att laga och att variera.

Jag brukar använda färdiga smördegsplattor, finns i frysdisken i mataffären. Till fyllning har jag alltid samma grund på 3 ägg, 3 dl mjölk och lite svartpeppar. Sedan är det bara att använda fantasin...ost, spenat, pinjenötter, svamp, lök, broccili...
Just det, ugnen ska vara på 200 grader. Förgrädda bottnen i 10-15 minuter. Sedan i med fyllningen och grädda i 30-40 minuter. Klart![smile]
(Oj, vad jag blev hungrig nu!^^)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Upptäckte denna idag, tokgod och lättanvänd:

Image

Vegetariska biffbitar typ. 😛 Gott i china-mat och som faaaaaaaaaaan på pizza istället för kött.


   
SvaraCitera

http://www.lasagne.nu/vegetarisk-med-keso

Den där veglasagnen är mycket godare än med quornfärs imho, asbra! [y]


   
SvaraCitera