Aviseringar
Rensa alla

tips på mat


Ämnesstartare

Lod: Rekommenderar

tack för tipset 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Blivande_japan: särskilt soppor är lättlagade

kastar in ett tack här också


   
SvaraCitera
time
 time

Marinerad kyckling med ugnsrostade rotsaker och currysås är jättegott, gjorde det i förrgår.

Ba att hacka upp två kycklingfiléer, lägga dem i en bunke med två dl olivolja, 1 dl soja, torkad rosmarin, lite flytande honung, lite salt och cayennepeppar: låt marinaden stå i kylskåpet i ca 30 minuter

Tärna 250g rotselleri, 3 stora morötter, 1 bakpotatis och klyfta en rödlök, lägg i en ugnsform, spritsa lite olivolja och salt över, in i ugnen på 250 grader i 25-30 minuter

Ta två matskedar smör/margarin och smält det i en kastrull, häll två teskedar currypulver på, fräs ihop, tillsätt en kycklingbuljongtärning eller en matsked kycklingfond i, häll i 2 dl mjölk och 1,5 dl matgrädde, låt småkoka ett tag. Om du vill ha såsen tjockare är det bara att tillsätta lite maizena.

Stek kycklingen. Servera med sås och rotisar. Namnam.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

time: två dl olivolja

'r det inte lite väl mycket

låter gott dock


   
SvaraCitera
time
 time

Exodus:

'r det inte lite väl mycket

låter gott dock

Jo iofs tänkte på marinaden jag gör när jag har mer kyckling. Ta bort hälften! 


   
SvaraCitera

BLODKORV MED LINGONSYLT 4LIFE!!!


   
SvaraCitera

Exodus: sånt kan man inte äta

Är du en sådär kräsen typ som bara sitter och petar i maten och sen köper en chipspåse?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

My dreams are her:

Är du en sådär kräsen typ som bara sitter och petar i maten och sen köper en chipspåse?

nej


   
SvaraCitera

Lasagne


   
SvaraCitera

time:
Marinerad kyckling med ugnsrostade rotsaker och currysås är jättegott, gjorde det i förrgår.

Ba att hacka upp två kycklingfiléer, lägga dem i en bunke med två dl olivolja, 1 dl soja, torkad rosmarin, lite flytande honung, lite salt och cayennepeppar: låt marinaden stå i kylskåpet i ca 30 minuter

Tärna 250g rotselleri, 3 stora morötter, 1 bakpotatis och klyfta en rödlök, lägg i en ugnsform, spritsa lite olivolja och salt över, in i ugnen på 250 grader i 25-30 minuter

Ta två matskedar smör/margarin och smält det i en kastrull, häll två teskedar currypulver på, fräs ihop, tillsätt en kycklingbuljongtärning eller en matsked kycklingfond i, häll i 2 dl mjölk och 1,5 dl matgrädde, låt småkoka ett tag. Om du vill ha såsen tjockare är det bara att tillsätta lite maizena.

Stek kycklingen. Servera med sås och rotisar. Namnam.

Ska man steka kycklingen efter den är marinerad?


   
SvaraCitera
time
 time

lillalex:

Ska man steka kycklingen efter den är marinerad?

Haha ja det är klart, annars är den rå. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tranor 


   
SvaraCitera

gröt på fiberhavregryn...
havremjölk..
4 kokta ägg..
sylt..

gör såhär:
Häll havre i en tallrik..
häll i vatten.. typ så det täcker..
rör om med fingret..
stoppa in i mikron..
högsta effekten typ 5min..
 hämta en kastrull.. häll i vatten.. lägg i fyra ägg..
sätt på plattan...

ta fram en stor sked..
en teskedd..
salt/herbamare
två ark husålsspapper..

sätt dig vid bordet..

*pling*

Ta ut gröten..
häll i havremjölken.. lägg på sylt..
ät den långsamt.. för det är varmt..

*pip pipip ipip ip *

äggen är klara..

ät upp resten...

nu är du mätt i 1h


   
SvaraCitera

pappret är alltså till för äggen.. så det blir lätt att städa bort skiten sen.


   
SvaraCitera

Billys pizza.


   
SvaraCitera