Notifications
Clear all

tips på mat


Pannkaka.


   
ReplyQuote

time:
Marinerad kyckling med ugnsrostade rotsaker och currysås är jättegott, gjorde det i förrgår.

Ba att hacka upp två kycklingfiléer, lägga dem i en bunke med två dl olivolja, 1 dl soja, torkad rosmarin, lite flytande honung, lite salt och cayennepeppar: låt marinaden stå i kylskåpet i ca 30 minuter

Tärna 250g rotselleri, 3 stora morötter, 1 bakpotatis och klyfta en rödlök, lägg i en ugnsform, spritsa lite olivolja och salt över, in i ugnen på 250 grader i 25-30 minuter

Ta två matskedar smör/margarin och smält det i en kastrull, häll två teskedar currypulver på, fräs ihop, tillsätt en kycklingbuljongtärning eller en matsked kycklingfond i, häll i 2 dl mjölk och 1,5 dl matgrädde, låt småkoka ett tag. Om du vill ha såsen tjockare är det bara att tillsätta lite maizena.

Stek kycklingen. Servera med sås och rotisar. Namnam.

Ska man steka kycklingen efter den är marinerad

time:

Haha ja det är klart, annars är den rå. 

ok före eller efter marinering'?


   
ReplyQuote
Topic starter

lillalex:

Ska man steka kycklingen efter den är marinerad
ok före eller efter marinering'?

efter


   
ReplyQuote

Exodus:

efter

okii tack


   
ReplyQuote
Topic starter

lillalex:

okii tack

tror jag ...


   
ReplyQuote
time
 time

lillalex:

Ska man steka kycklingen efter den är marinerad
ok före eller efter marinering'?

Du kan inte marinera kött efter att det är tillagat, så du steker den efter marineringen, precis som i receptet jag skrev! Den ska ligga i marinaden i minst en halvtimme också.


   
ReplyQuote
time
 time

Exodus:

tror jag ...

Hur är det ens oklart


   
ReplyQuote
Topic starter

google.se
SoverGalen


   
ReplyQuote
Topic starter

En rätt baserad på en fast grönsakssalsa & jak-filébitar...


   
ReplyQuote
Topic starter

time:

Hur är det ens oklart

Man vet aldrig hur man tillagar rysseålandjudiska rätter


   
ReplyQuote
Topic starter

Lasagne
Lasagnette
Latkes
Lax, inkokt med skarpsås
Leverbiff
Limpa
Lingonsylt
Linsgryta
Locro de papa
Lutfisk
Långkål
Löksoppa


   
ReplyQuote
Topic starter

Barkbröd


   
ReplyQuote
Topic starter

Saltsoppa


   
ReplyQuote
Semlan

   
ReplyQuote