Aviseringar
Rensa alla

Töjningar


MenJagVetInte:

Vad är det som gör det idiotiskt egentligen? Jag har alltid fått höra att man kan töja 2mm åt gången och mina tior är det inga problem med.

Bara för att du inte har haft problem med det en gång behöver det inte vara samma sak för alla. 2mm på en gång är ändå för mycket. Visst går det att göra, du kan töja hur mycket du vill på en gång i princip. Men högst 1mm åt gången är det bästa man kan hålla sig till. Om man ökar det ännu mer finns det stor risk att man spräcker örat, får blowout mm. Det är för mycket helt enkelt, det sätter för mycket press än vad som är rimligt för att ett töjt hål ska må bra.

Självklart går det bra om man tejpar upp sig 2mm på en omgång under en viss tid om man nu håller på att töja med tejp, men att töja 2mm på en gång direkt är inte att rekommendera. Varken av legitimerade piercare eller någon vettig person som vet hur det går till att töja hål på bästa sätt. Tro mig, jag har töjt upp till 50mm och jag har aldrig töjt mer än 1mm åt gången. Jag skulle aldrig ens tänka tanken att töja 2mm åt gången ens. Varför chansa och ta risken att få ett fult hål, spräckt öra, jobbig ärrvävnad, blowout och andra dumma saker när man kan göra det rätt istället?

Om man nu har ett slappt hål som man kan få i ett smycke som är 2mm större utan problem ser jag absolut inget fel med att sätta i ett så stort smycke. Dock är det är absolut ingenting som brukar gå så bra i början av en töjningsprocess. Just i början ska man ta det extra lugnt för att få ett fint och välmående hål.


   
SvaraCitera