Aviseringar
Rensa alla

topp 10 länderna där kvinnor våldtas mest


Ämnesstartare

http://www.wonderslist.com/10-countries-highest-rape-crime/

 Vad ska alla rasister säga nu? Fakta går inte att  motargumentera. Västvärlden behöver feminism mer än vad mellanöstern och afrika behöver det. Vita män våldtar mer än vad icke-vita gör.

Det står klart och tydligt: 6 av de tio länderna är vita länder från "perfekta" väst. 2 asiatiska och 2 från afrika. Inget land från mellanöstern är topp10 och inget muslimskt land.


   
Citera
time
 time

Det är viktigt och fullt möjligt att fokusera på både västvärlden och utvecklingsländer. Men ja, det är väldigt viktigt att komma ihåg att våldtäkt inte är ett importerat problem så som många gärna vill få det till. 


   
SvaraCitera

Hur många övergrepp som registreras i afrikanska länder är nog väldigt få. Kan tänka mig att det finns ett stort mörkertal.

Dumt att säga att bara för att det är ett land med vit befolkning att det är flest vita som gör våldtäkter, det går inte att göra en sådan slutsats.
Sanningen är att sexualbrott och sexuella övergrepp har ökat markant 2015 och hur statistiken är för 2016 har inte kommit fram ännu.
http://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html
Att försöka att förminska problem är bara fult. Man ska aldrig blunda för övergrepp oavsett vem som utför det, vore det en viss grupp som gör de flesta övergrepp då måste samhället ta tag i det. Det är otroligt viktigt att arbeta med att få fler män att respektera kvinnor. Sen ska vi komma ihåg att de som begår övergrepp är sjuka i huvudet och behöver hjälp.


   
SvaraCitera

time:
Det är viktigt och fullt möjligt att fokusera på både västvärlden och utvecklingsländer. Men ja, det är väldigt viktigt att komma ihåg att våldtäkt inte är ett importerat problem så som många gärna vill få det till. 

Du får mer än gärna dela med dig av fakta som kan styrka ditt påstående. 🙂


   
SvaraCitera

Man kan inte jämföra våldtäkter mellan nationer så som du och denna sidan gör. I olika länder finns det olika lagar för vad som räknas som våldtäkt (vilket flertalet på vänstersidan nämner när invandringskritiker menar att Våldtäkt är ett importerat problem).

För att nämna ett exempel kan man ta våldtäkter inom giftermål/partnerskap, i västvärlden är detta olagligt, inte i flertalet Nordafrikanska länder. Däröver är det i till exempel Mali och Algeriet inte ett brott att våldta en kvinna om mannen ifråga gifter sig med kvinnan efter brottet.

Våldtäkt inom väst är ett problem, dock är inte den lika djupgående som i övriga världen. Siffrorna kan attribueras till att kvinnor i Sverige, Frankrike och Tyskland har mer mod att gå till polisen när de väl blir våldtagna. I kulturer där kvinnan är understående är detta svårare, I Sharia lag så måste en kvinna minst ha två vittnen för att påvisa brott till exempel.

Dessutom så räknas sex med passiva offer (kvinnor som till exempel är medvetslösa på grund av alkohol/utmattning), som våldtäkt i Sverige. Det samma sker inte i flertalet andra länder.

Andra skäl till de höga siffrorna är att Sverige listar till exempel övergrepp som pågår över tid som individuella våldtäkter – alltså att en kvinna som våldtagits 100 gånger räknas som 100 våldtäkter. I andra länder räknas flertalet våldtäkter endast som en, om samma man begått brotten.

UNODC påpekar själva tydligt att man bör vara mycket försiktig med att jämföra mellan länder. Vissa länder är helt enkelt väldigt dåliga på att redovisa brotten. Ett flertal länder – till exempel Turkiet och Nicaragua – har inte rapporterat in något de senaste åren och länder som Qatar har aldrig rapporterat några fall.

Men vad vet jag, det kanske inte sker några våldtäkter alls i dessa länder.....

Rullar ögonen

Din tråd samt tes är oärlig om man ser till den fakta som presenteras.

time: Men ja, det är väldigt viktigt att komma ihåg att våldtäkt inte är ett importerat problem så som många gärna vill få det till.

Till viss del, eftersom inte statistik utifrån etnicitet görs kan man varken säga bu eller bä om de ökade våldtäkterna är ett resultat av invandring. Dock kan man se till att våldtäktsförsöken nu allt oftare räknas som fullbordade våldtäkter, i samband med ökad invandring till Sverige.

Våldtäktsförsöken ingår i kategorin: ”våldtäkt inkl. grovt”, och detta hade inte varit något problem om det inte hade varit för den extremt annorlunda trenden för våldtäktsförsök jämfört med fullbordade våldtäkter.

Till exempel: Anmälda våldtäkter (där både fullbordade och försök ingår) har sedan 1975 ökat med 772 procent. Delar man upp det i våldtäktsförsök och fullbordade våldtäkter blir det en ganska annorlunda bild.

Anmälda våldtäktsförsök har ökat med 18 procent sedan 1975.

Fullbordade våldtäkter har ökat med 1395 procent sedan 1975. ( ! )

Även i kortare tidsperspektiv blir det, på grund av de olika trenderna, missvisande när man som Brå gör redovisar våldtäktsförsök och fullbordade våldtäkter tillsammans. Brå:s siffror gällande ökningen av anmälningar:

2013-2014 = 11 procent
2007-2014 = 40 procent
2004-2014 = 77 procent

blir för fullbordade våldtäkter:
2013-2014 = 12 procent
2007-2014 = 47 procent
2004-2014 = 89 procent

Att med säkerhet säga att invandringen haft liten påverkan på våldtäktsantalet är lite oärligt. (Likväl att hävda med säkerhet att den ökat på grund av invandringen).


   
SvaraCitera
time
 time

trevlig-snubbe:

Du får mer än gärna dela med dig av fakta som kan styrka ditt påstående. 🙂

Du menar väl inte att du inte tror på att svenska män våldtar? De vanligast förekommande namnen i våldtäktsdomar är svenska namn. Andreas, Martin, Mikael... Det känns absurt att man måste styrka påståendet att svenska män utsätter kvinnor för fruktansvärda övergrepp men att främlingsfientliga (män) inte bryr sig om kvinnovåldet om det är svenska gärningsmän.

http://www.svt.se/opinion/hogerextrema-valdtaktsmyter-faller-pa-eget-grepp

Axel_von_Färsen: Att med säkerhet säga att invandringen haft liten påverkan på våldtäktsantalet är lite oärligt. (Likväl att hävda med säkerhet att den ökat på grund av invandringen).

Du tycks inte ta i beaktande att det är själva anmälningarna som ökat - vi blir mer och mer öppna kring att våga anmäla när vi utsätts. Ingen påstår att invandrare inte finns med och påverkar statistiken men att föra kvinnokampen enbart när det finns antiinvandringspoäng att plocka är ohederligt å det grövsta.


   
SvaraCitera
mynona

Kan inte öppna länken. Personligen tror jag dock att de länder som är allra värst för kvinnor - som Saudiarabien och andra islamiska stater - snarare har våldtäkter inom äktenskapet (som ju ofta är arrangerade), men färre våldtäkter utanför äktenskapet, eftersom kvinnor där inte tillåts umgås med män utanför familjen.

Jag skulle därför paradoxalt nog tro att våldtäkter (förutom inom äktenskapet) är vanligare i mer jämställda länder, eftersom kvinnor där har tillstånd att umgås med män utanför familjen och röra sig fritt. 

Ett land som Saudiarabien, tex, där kvinnor knappt får vistas utomhus, har nog ytterst få våldtäkter utanför äktenskapet, eftersom kvinnor där lever inlåsta och betraktas som förbrukningsvaror. 

Självklart är det inte värt att offra hela sitt liv och sitta inlåst fram till att man blir bortgift med en man som sedan får våldta en exlusivt resten av livet. Ett sådant liv är inte värt att leva. Personligen hade jag hellre blivit hedersmördad än att leva ett sådant liv som de där machomännen vill. 

Det är männen som måste lära sig sexuell självkontroll, så att alla människor oavsett kön kan få rätten att leva i frihet. Det är alltså mer feminism som behövs, eftersom feminismen riktar in sig just på att förändra folks tänkesätt. Men, om man är av åsikten "Det är mannens natur att sakna självbehärskning, det går inte att ändra på", så tycker man förstås att det bästa är att kvinnor låser in sig och lydigt väntar på att bli bortgifta i stället.

Personligen känner jag avsmak för människor som förnekar betydelsen av hederskulturen, vare sig de påstår sig vara feminister eller inte. Anser man att Mellanöstern är något att ta efter då det gäller jämställdhet är man inte bättre än de män i Tensta som trakasserar kvinnor och kallar dem horor för att de bor ensamma och inte bär slöja. Och märk väl: detta säger jag med stöd av Tv:4s Kalla Fakta, så jag betackar mig för anklagelser för rasism. 


   
SvaraCitera
mynona

Axel_von_Färsen: Man

Bra påpekanden i ditt inlägg. 


   
SvaraCitera
mynona

time: Ingen påstår att invandrare inte finns med och påverkar statistiken men att föra kvinnokampen enbart när det finns antiinvandringspoäng att plocka är ohederligt å det grövsta.

Dock tycker jag för min del att de som INTE vill plocka antiinvandringspoäng borde nämna hedersvåldsproblematiken lite mer oftare och inte låta ämnet monopoliseras av SD. Jag personligen blev rädd av vad TV4:s Kalla Fakta nyligen avslöjade om hur män med bakgrund i hederskulturella länder trakasserar kvinnor i förorten bara för att de bor ensamma och lever ett fritt liv. Det är orsaken till varför jag blir rädd vid tanken på att flytta till Stockholm och rädd för att leva, trots att jag efter flera års depression borde försöka prova på att göra det. Jag tycker nog att man borde kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt, och vara emot rasism samtidigt som man är feminist. Jag tycker nämligen att antirasism och feminism bör hänga ihop. Jag får intryck av att många feminister i Sverige resonerar i termerna: "Vi måste alltid säga emot när någon nämner hedersvåld, för annars gynnar vi rasisterna" med argumentet: "Du försöker tala som om kvinnoförtryck/homofobi är ett invandrarproblem när det i själva verket finns överallt", och därmed vägrar ta i den "elefant i rummet" som hedersvåldets specifika form av patriarkalt förtryck utgör - därför att de är rädda att "gynna rasismen", och därför att de associerar varenda omnämnade av hedersvåld med SD. Jag vågar inte vara tydligare än så här, men jag har varit feminist och för hbtq-rättigheter ända sedan jag har kunnat bilda mig en politiskt uppfattning, och svenska feministernas vägran att ta i hedersvåldsfrågan är motbjudande och ohederlig å det grövsta. För rasismen gynnas inte av att antirasister erkänner hedersvåldets betydelse: den gynnas av att endast rasisterna tillåts tala om problemet. Jag har en vän som själv har invandrarbakgrund och är engagerad i en förening mot hedersvåld, och som resonerar på exakt samma sätt som jag: därför vågar jag säga så här öppet - jag tror om jag inte minns fel, att det är en person du själv är/har varit vän med också. 

Märk väl: jag har inte riktat några anklagelser mot dig personligen, eller påstått att just du är sådan här. Men jag tycker att det behöver sägas, och den replik jag citerade påminde lite vagt om detta. Om det är osant om dig personligen, så ber jag dig om ursäkt, och hoppas i så fall att du kan ursäkta att jag skrev så här, och kanske kan ursäkta mig för att jag lät känslorna dra iväg med mig, eftersom feminismen är en fråga jag känner oerhört starkt för, och jag är inte den enda vänsterfeminist som känner att feminismen sviks.


   
SvaraCitera

time: Du tycks inte ta i beaktande att det är själva anmälningarna som ökat - vi blir mer och mer öppna kring att våga anmäla när vi utsätts.

Det var hela min poäng när jag adresserade TS.

Det har aldrig anmälts några våldtäkter i diktaturen Qatar, innebär det att det inte förekommer våldtäkter i det landet? TS verkar tro det....

time: Ingen påstår att invandrare inte finns med och påverkar statistiken men att föra kvinnokampen enbart när det finns antiinvandringspoäng att plocka är ohederligt å det grövsta.

Jag motsätter mig inte detta, TS poäng var att feminism inte behövs i Mellanöstern utan främst i Västvärlden. Att stärka kvinnors position i samhället behövs världen över, dock kanske mer i samhällen där kvinnor är lagligt underställda män. Såvitt jag vet är inte kvinnor explicit underställda män i Sverige.....

Som sagt, den gemensamma nämnaren för våldtäktsmän är att de generellt är män.

mynona: Bra påpekanden i ditt inlägg.

Tack, du hade en del bra poänger med! Tumme upp

mynona: Jag tycker nog att man borde kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt, och vara emot rasism samtidigt som man är feminist.

Detta! Problematiken med dagens vänster (som är nergrottade i identitetspolitik), är att man inte vill se hederskultur som är prevalent inom svenska förorter. Man kan vara för att stärka kvinnors position oavsett om de förtrycks av etniska svenska män eller invandrare i förorten.

Låt inte SD få monopol på flertalet frågor, deras tillväxt beror mer eller mindre endast på att inga andra partier ville problematisera invandringen.


   
SvaraCitera

time:

Du menar väl inte att du inte tror på att svenska män våldtar? De vanligast förekommande namnen i våldtäktsdomar är svenska namn. Andreas, Martin, Mikael... Det känns absurt att man måste styrka påståendet att svenska män utsätter kvinnor för fruktansvärda övergrepp men att främlingsfientliga (män) inte bryr sig om kvinnovåldet om det är svenska gärningsmän.

http://www.svt.se/opinion/hogerextrema-valdtaktsmyter-faller-pa-eget-grepp

Har överhuvudtaget inte påstått att det inte vore svenska män som våldtar mest eller att det vore flest invandrare. Det är inte alls konstigt att det är fler svenskar än invandrare som gör flest våldtäkter, svenskar är ju i majoritet så det säger sig självt. Sen att enbart utgå från namn gör ingen större nytta, det finns de som invandrat hit till Sverige eller nästkommande generation som namnger sina barn till svenska namn. Att du jämför mig med vad högerextrema bryr sig eller inte bryr sig om tycker jag är ovanligt lågt. Det är vidrigt att dessa dubbelmoralistiska högerextremister inte bryr sig om kvinnors värden om ''rätt person utför övergreppet'', det är så otroligt ovärdigt och nedvärderande.

Att du väljer att styrka ditt påstående med en krönika från en person som har haft kopplingar till AFA och vart ute och slagits, visserligen med, om man utgår från honom själv, nazister. En kille som vart ute och misshandlat människor, nu vet inte jag om dem har haft bevis på att de deom slogs med var nazister och hade gjort all skit som det påstås.
Att Martin Fredriksson är vänster är otroligt tydligt och har åsikter som är vänster är solklart. Ska man verkligen utgå från det? Fredriksson kan lika gärna hitta hälften av vad han påstår.
http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/haer-aer-intervjun-med-martin-fredriksson-14499

Våldtäkterna har ökat i Sverige ända sedan vi har haft massinvandring:
https://www.bra.se/download/18.1ff479c3135e8540b2980008091/1371914737542/7+Sexualbrott.pdf
Om du tittar på sida 11 och ner till sida 19 kan du se statistik över hur sexualbrotten har ökat från 1975 fram till 2007. Efter det har det gått upp ännu mer.

''Detta är den klart dominerande våldtäktskategorin. Antalet anmälda våldtäkter inomhus har ökat med nästan 650 procent sedan år 1975. Ökningen är relativt kontinuerlig till och med år 1988.'' Sid 12, Brå.

Att det svenska samhället har blivit sämre sedan åtminstone 1975 har jag goda belägg för, att något har hänt under tiden är helt uppenbart.

time: Du tycks inte ta i beaktande att det är själva anmälningarna som ökat - vi blir mer och mer öppna kring att våga anmäla när vi utsätts. Ingen påstår att invandrare inte finns med och påverkar statistiken men att föra kvinnokampen enbart när det finns antiinvandringspoäng att plocka är ohederligt å det grövsta.

Det är sant att anmälningarna ökar, borde inte andelen övergrepp och våldsdåd öka i samband med det?
Vad jag inte förstår är om man råkar ut för ett övergrepp och sedan inte anmäler det till polisen. Det känns ju rätt självklart. Varför skulle det inte vara allmänt accepterat?
Vi tar ju emot väldigt många afganska killar. I Afghanistan finns det en kultur att förgripa sig på obeslöjade kvinnor, för enligt afghanska män så betyder det att kvinnan vill bli sexuellt övergripen. I afghanistan utnyttjar afghanska män småpojkar, såkallade Bacha Bazi som de aktivt förgriper sig på.
https://www.svd.se/vackra-unga-lars-att-bli-lekpojkar
http://www.dn.se/nyheter/sverige/en-av-tio-afghanska-pojkar-kan-ha-utnyttjats-sexuellt/
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/i-afghanistan-haller-poliser-unga-pojkar-som-sexslavar-ses-som-loneforman


   
SvaraCitera
major

Listan är dum eftersom den endast räknar anmälda våldtäkter som våldtäkter. Högerpopulister och snarlika personer brukar försöka döma ut Sverige som ett av världens värsta länder i denna aspekt utan att ha i åtanke att våldtäkt och anmäld våldtäkt är vitt skilda ting.

I t.ex. Libyen anmäls inga våldtäkter eftersom skammen och skulden läggs på offren. Offren kan rentav utsättas för hedersmord. I vissa länder är det helt lagligt att våldta sin fru, eller olagligt att bli våldtagen. Lätt för somliga att se dessa länder som förebildsländer.


   
SvaraCitera
mynona

Axel_von_Färsen: Tack, du hade en del bra poänger med!

Tack! Skönt att höra, jag brukar sällan få medhåll. Men så har jag ju en ganska ovanlig politisk uppfattning också när det gäller hedersvåld. Jag hatar hedersvåld och säger det gärna, och i vänsterfeministkretsar blir responsen ungefär "Du försöker framställa det som att det är unikt för invandrare, svenskar är också/svenskar har också/också/också", men jag hatar och avskyr också SD med stor glöd, som de antifeministiska homofober de är. Och många verkar tycka att man måste välja, det blir i praktiken ungefär så här: "antingen är du SD och då är du emot hedersvåld; eller också är du vänsterfeminist, men i så fall så måste du ta ditt ansvar och hålla tyst om hedersvåld offentligt, för att inte uppmuntra rasisterna". Som vänsterfeminist mot hedersvåld hör man inte hemma någonstans. 

Axel_von_Färsen: Detta! Problematiken med dagens vänster (som är nergrottade i identitetspolitik), är att man inte vill se hederskultur som är prevalent inom svenska förorter. Man kan vara för att stärka kvinnors position oavsett om de förtrycks av etniska svenska män eller invandrare i förorten.

Jag tycker att detta med könsroller, genus och hbtq är något underbart positivt. Det är mycket därför jag är feminist. Jag är individualist och tycker alla ska få leva utifrån sin personlighet, i frihet. Men den här typen av feminister motverkar denna personliga frihet genom att indirekt stödja hederskulturen - för det är vad som är resultatet av att låta SD och dylika få monopol på dessa frågor - och därmed en ideologi som är raka motsatsen till vad de vill ha och påstår sig stå för. Jag kan inte utrycka vilka känslor av svek jag känner inför denna typ av feminister. Jag vill inte utrycka det, orden skulle bli för starka. 

Axel_von_Färsen: Låt inte SD få monopol på flertalet frågor, deras tillväxt beror mer eller mindre endast på att inga andra partier ville problematisera invandringen.

Ja. Kort sagt. Hedersvåldet är ett verkligt problem, och som alla andra problem så måste det få en lösning anpassad efter problemet, och går inte att klumpa ihop med andra problem. Hade andra partier tagit itu med sådana saker - bemött problemen anständigt och talat om dem på ett anständigt vis i stället för att undvika dem för att inte associeras med SD - så hade vi kanske rentav sluppit SD och deras fördummande inflytande. Men ämnet blev infekterat, och det är väl först nu som infektionen börjar släppa en aning. Kalla Fakta och de artiklar som blev följden är dock något som aldrig skulle ha förekommit för bara något år sedan, så kanske finns det hopp, men för att hålla liv i den utvecklingen, så måste man förstås säga emot "Du får inte tala om hedersvåld offentligt för att inte stödja rasisterna"-gruppen. Jag orkar inte göra det. Jag ska posta det här inlägget, trots att jag är skräckslagen för att någon jag tycker om ska se det och ta avstånd från mig för det - men jag vågar aldrig tala om det här offentligt och har lovat mig själv att inte tala hederskultur med vänsterfeminister jag bryr mig om, för att inte förlora relationer jag värdesätter. Så feg är jag. Men jag hoppas att andra gör det, för vi behöver en utveckling där feminister och inte antifeminister uppmärksammar hedersvåld. Jag är glad över att personer som du deltar i den utvecklingen. En person jag ser som en vän och som själv varit umare, är "invandrartjej" och engagerad i en förening mot hedersvåld, och hon är en av de personer jag beundrar mest. Därför känner jag ändå att jag kan skriva detta, tack vare henne. Jag är stolt över att jag känner henne.


   
SvaraCitera

mynona:

Dock tycker jag för min del att de som INTE vill plocka antiinvandringspoäng borde nämna hedersvåldsproblematiken lite mer oftare och inte låta ämnet monopoliseras av SD. Jag personligen blev rädd av vad TV4:s Kalla Fakta nyligen avslöjade om hur män med bakgrund i hederskulturella länder trakasserar kvinnor i förorten bara för att de bor ensamma och lever ett fritt liv. Det är orsaken till varför jag blir rädd vid tanken på att flytta till Stockholm och rädd för att leva, trots att jag efter flera års depression borde försöka prova på att göra det. Jag tycker nog att man borde kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt, och vara emot rasism samtidigt som man är feminist. Jag tycker nämligen att antirasism och feminism bör hänga ihop. Jag får intryck av att många feminister i Sverige resonerar i termerna: "Vi måste alltid säga emot när någon nämner hedersvåld, för annars gynnar vi rasisterna" med argumentet: "Du försöker tala som om kvinnoförtryck/homofobi är ett invandrarproblem när det i själva verket finns överallt", och därmed vägrar ta i den "elefant i rummet" som hedersvåldets specifika form av patriarkalt förtryck utgör - därför att de är rädda att "gynna rasismen", och därför att de associerar varenda omnämnade av hedersvåld med SD. Jag vågar inte vara tydligare än så här, men jag har varit feminist och för hbtq-rättigheter ända sedan jag har kunnat bilda mig en politiskt uppfattning, och svenska feministernas vägran att ta i hedersvåldsfrågan är motbjudande och ohederlig å det grövsta. För rasismen gynnas inte av att antirasister erkänner hedersvåldets betydelse: den gynnas av att endast rasisterna tillåts tala om problemet. Jag har en vän som själv har invandrarbakgrund och är engagerad i en förening mot hedersvåld, och som resonerar på exakt samma sätt som jag: därför vågar jag säga så här öppet - jag tror om jag inte minns fel, att det är en person du själv är/har varit vän med också. 

eftersom feminismen är en fråga jag känner oerhört starkt för, och jag är inte den enda vänsterfeminist som känner att feminismen sviks.

+1 Tumme upp

Inget fel i att du drar iväg för att du känner oerhört starkt för feminism. Det är mycket bra att du är tydlig, du har många goda tankar och det är underbart att få ta del av dem! Mycket glad


   
SvaraCitera
mynona

trevlig-snubbe:

+1 Tumme upp

Inget fel i att du drar iväg för att du känner oerhört starkt för feminism. Det är mycket bra att du är tydlig, du har många goda tankar och det är underbart att få ta del av dem! Mycket glad

Tack! Blir uppmuntrad av att få medhåll, för jag ryser ärligt talat varje gång jag ska tala om hedersvåld numera. Det är ett så viktigt ämne, det viktigaste problemet för jämställdhet i Sverige - men jag får närmast panik varje gång jag nämner det, över rädslan att någon vänsterfeminist-vän ska se det och tycka illa om mig för det. Men så är det när man har ångest antar jagSöt


   
SvaraCitera