Aviseringar
Rensa alla

Tydligare regler om vilken typ av trådar som är utan diskussionsunderlag


Exner
Ämnesstartare

Fått önskemål från bland andra NiklasW och Isola att förtydliga reglerna kring spamtådar. Efterfrågas också att vi ska vara mer konsekventa i detta.

Kan själv tänka mig att skapa några fiktiva trådar för att ge användarna ett hum om vad som är accepterat, och vad inte.

Vad tycker ni andra moderatorer, respektive Time?


   
Citera
time
 time

Jag tycker inte reglerna är så väldigt diffusa. Det är mest användare som fått sina trådar låsta som bråkar om saken. 

Såhär tycker jag:

Poesitrådar och dagbokstrådar - helt okej. (Inofficella förklaringen är att dagbokstrådar oftast är något som ger oss inblick i hur vissa, eventuellt mer problematiska, användare tänker och tycker.) De är lite jobbiga eftersom de kräver att vi går in och kollar att de inte spårar ur. Om det blir urspårat a la 1337-tråden låses den, tanken är inte att det ska vara en klottertråd, utan mer en reflektionstråd med trådskaparens tankar som bas. Min motivering till varför sådana trådar är okej är för att vi faktiskt plockade bort bloggfunktionen från sajten och många (inklusive undertecknad) saknar att kunna ventilera på det sättet här på sajten. 

Trådar som "hej vad gör ni" - inte okej. Detta för att det redan finns en ändamålsenlig tråd, om inte flera, där man kan ta kontakt med andra användare för att ta tempen på forumet. Isola har skapat flera sådana "hejhej"-trådar och hon har själv visat att de bara fyller sin funktion en kort stund eftersom hon gör en ny istället för att bumpa någon av de gamla. Det är rent klotter och fungerar hur bra som helst i tanketråden eller vilken av de andra chattrådarna man nu föredrar.


   
SvaraCitera