Aviseringar
Rensa alla

UM:arnas politiska ställningstaganden


Gentlemannen:

Det är ju dom som anser att vi inte bryr oss om varandra utan därför måste tvingas till saker i stället. Tvång är knappast gemenskap och kärlek.

När man tänker efter ja. Men ur ett naivt barns perspektiv låter det jättefint när de säger att "vi måste kämpa tillsammans för våra rättigheter", de tänker inte på vad kampen egentligen betyder och vad den skulle leda till.
De är bara missnöjda och tycker gemensam kamp låter bra.


   
SvaraCitera

Anklever:

Ungdomar är som barn, naiva och inte så smarta. Med tiden får man kunskap och lär sig att vänsterns idéer om kärlek och gemenskap inte är det enda som behövs.

Grattis ankan. Du är en av dom få som har gett mig ett bra svar i det här forumet.

Det är sant. Och så sväljer dom väl precis allt politikerna säger. Själv så tror jag inte på ett skit av allt dom kommer med.


   
SvaraCitera

allting har sina brister, men nastan allting e battre an alliansens regering, bu!


   
SvaraCitera

allting har sina brister, men nastan allting e battre an alliansens regering, bu!


   
SvaraCitera

allting har sina brister, men nastan allting e battre an alliansens regering, bu!


   
SvaraCitera

Necerox:

allting har sina brister, men nastan allting e battre an alliansens regering

Nu finns det stora brister med Alliansregeringens politik, men den är åtminstone mindre dålig än alternativet med Mona och gänget.


   
SvaraCitera

Gentlemannen:

Nu finns det stora brister med Alliansregeringens politik, men den är åtminstone mindre dålig än alternativet med Mona och gänget.

Vi skulle bara kunna drömma om vilka kostnader staten hade fått om Mona stått vid rodret nu under finanskrisen.


   
SvaraCitera

orka sossarna, jag menar RKU saklart!!! eller tex kommunistiska partiet!!!


   
SvaraCitera

Gentlemannen:

I mitt fall skulle det inte vara några problem om allt var ungefär som i dag men att jag själv fick bestämma över min lön.

I mitt fall skulle det eftersom att varken jag eller min familj skulle klara oss utan bidrag, trots att både jag och min mamma jobbar. Särskilt inte om vi dessutom skulle förlora sjukvården och annat vi garanteras idag. I många andra fattiga människors liv spelar det dessutom ännu större roll. Om nu arbetarklassen skulle tjäna på liberalism, hur kommer det sig att arbetarrörelsen var så enormt stor när Sverige var ännu mer liberalt? Det är jättegulligt att liberalerna lovar frihet och annat fint, men i de länder som är ännu mer kapitalistiska än Sverige ser vi hur denna "frihet" ser ut. Det är frihet endast för den ägande eliten. Det är ju just därför arbetarrörelserna är både större och aggressivare där, folk ser tydligare var deras klassintresse ligger.

Gentlemannen:

Det vill dom ju inte? Där kommer majoriteten ha alla möjligheter att förtrycka minoriteten. Knappt nått i mitt liv jag själv får bestämma över då?

Hellre att majoriteten förtrycker minoriteten, än att minoriteten förtrycker majoriteten som idag. Själv tror jag ju dock inte på tvångskommunism, vill liberalerna gå samman och bilda ett liberalt samhälle är det lugnt för mig så länge ni inte tvingar på andra ert samhälle. Grunden för en värld med fria sammanslutningar kräver dock ekonomisk jämlikhet för att fungera, annars kommer bara de samhällen som har god grundekonomi att klara sig.

Gentlemannen:

Det är ju just det liberalismen inte vill göra? Vi liberaler avskyr ju dagens socialistiska samhälle, det finns i princip inget i hur vårat samhälle styrs i dag som vi vill ha kvar?

Seriöst, om du kallar dagens samhälle socialistiskt kan man ju inte annat än skratta åt dig. Ett samhälle med ett kapitalistiskt klassystem kan inte vara socialistiskt. Äger inte arbetarklassen produktionsmedlen så är samhället kapitalistiskt.

Gentlemannen:

Hur kommer det sig då att överklassen inte är liberala? Tvärt om så finns det ju få så fruktar liberalismen så mycket som överklassen eftersom liberalismen tar bort samhället som gjort dem till just överklass.

Överklassen vet jag inte hur det står till med, men borgarklassen är till stor del liberal. Säkert med inslag av konservatism i många fall, men nyliberalism är inte den enda formen av liberalism.

Gentlemannen:

De (högst ovetenskapliga) undersökningar som gjorts på området visar tvärt om att i princip alla liberaler i Sverige har arbetarbakgrund och/eller är låg eller mellaninkomsttagare.

Finns undersökningar som visar allt möjligt, särskilt ovetenskapliga sådana. Klart det finns liberaler inom arbetarklassen också, vi lever ju trots allt i en tid där psykiska sjukdomar skjuter i höjden. Dessa människor är ju dock bara förvirrade och historielösa.

fistforfight:

Måste vara tufft att som typ forumets enda libertarian orka debattera med de socialistiska fjortismassorna..[sad]

Libertarian är ganska lustigt ord för högern att använda sig av, med tanke på att det egentligen är en synonym för anarkist. Men det är väl bara ännu ett uttryck för högerns historielöshet.

Necerox:

lura? [tard]

Ganska uppenbart att du är ett troll?


   
SvaraCitera

Minarkist/nyliberal. Ja. Typ.


   
SvaraCitera

Motborgare:

I mitt fall skulle det eftersom att varken jag eller min familj skulle klara oss utan bidrag, trots att både jag och min mamma jobbar.

Då måste ni ha extremt stora utgifter? Själv växte jag upp i en familj där under inledningen av min uppväxt enbart mamma hade jobb och hon tjänade inte mycket (tänk under 10 000 kr i månaden), de enda bidragen vi hade var barnbidragen för mig och min bror. Visst lever man knapert och mycket av vår mat odlades av oss själva eller mina morföräldrar men det var knappast så att vi inte hade överlevt utan bidragen.

Motborgare:

Särskilt inte om vi dessutom skulle förlora sjukvården och annat vi garanteras idag.

Vem säger att den sjukvård som skulle erbjudas rik som fattig skulle vara sämre bara för att staten inte är inblandat? Vad säger att den som är fattig inte kommer att få vård bara för att staten inte är inblandad?

Själv tror jag att sjukvården kommer att bli både bättre och mer tillgänglig för rik som fattig utan statens inblandning.

Motborgare:

Om nu arbetarklassen skulle tjäna på liberalism, hur kommer det sig att arbetarrörelsen var så enormt stor när Sverige var ännu mer liberalt?

Det var ju i mångt och mycket liberalerna på 1800-talet som startade arbetarrörelsen då det var dessa som uppmuntrade arbetarna att gå samman i självhjälpsgrupper. Dessutom var det ju liberalerna och arbetarna (ofta samma personer) som gemensamt kämpade mot de konservativa.

Motborgare:

men i de länder som är ännu mer kapitalistiska än Sverige ser vi hur denna "frihet" ser ut.

Du ska inte jämföra med länder du anser vara mer kapitalistiska, du ska jämföra med länder som du anser vara betydligt mer liberala, det är väldigt stor skillnad.

Men kom gärna med exempel.

Motborgare:

än att minoriteten förtrycker majoriteten som idag

I dag är det ju verkligen majoriteten som förtrycker minoriteten.

Motborgare:

vill liberalerna gå samman och bilda ett liberalt samhälle är det lugnt för mig så länge ni inte tvingar på andra ert samhälle

Du menar exakt så som det i ett liberalt samhälle är helt upp till folk hur de vill leva, dvs vissa kan gå ihop och leva kommunistiskt, andra liberalt, de flesta troligtvis exakt som i dag, en del i självförsörjande kollektiv osv.

Motborgare:

Seriöst, om du kallar dagens samhälle socialistiskt kan man ju inte annat än skratta åt dig.

Kommunistiskt är det inte men däremot har dagens samhälle en väldigt stor och drivande socialistiskt del, kollar du på vad vår stat gör så är det i princip nästan enbart socialism med våra enormt höga skatter, med att mer eller mindre allt är hårt styrt och reglerat, med skattefinansierad sjukvård, hattmuseeum, skolor, a-kassebidrag, prata med djurmänniskor, statligt styrd pension osv osv osv.

Motborgare:

men borgarklassen är till stor del liberal.

Kan du ge några exempel? Tvärt om skulle jag vilja säga att nästan inga ur borgarklassen är liberala, de är Socialdemokrater, Moderater, Folkpartister osv dvs partier med stora socialistiska inslag. Sedan kan dessa personer i någon enstaka fråga eller två ha en synpunkt som är något liberalare än hur dagens samhälle är, men sällan är deras åsikt liberal, bara liberalare än gängse normen.

Motborgare:

Klart det finns liberaler inom arbetarklassen också

Ser man till de som röstar Liberalt så tycks det knappt finnas några rika/överklass, tvärt om tycks nästan alla komma från arbetarklassen och/eller vara studenter, låginkomsttagare eller medelinkomsttagare.

Motborgare:

Dessa människor är ju dock bara förvirrade och historielösa.

Min uppfattning av de flesta socialister.


   
SvaraCitera

Jag är liberal.

fistforfight:

KLP är ett skämt rent organisationsmässigt.

Inte längre. Nya ledningen har faktiskt gjort ett rätt bra jobb.

k1337oris:

(förövrigt saknar jag jakob e.

+1.


   
SvaraCitera

Motborgare:

Libertarian är ganska lustigt ord för högern att använda sig av, med tanke på att det egentligen är en synonym för anarkist. Men det är väl bara ännu ett uttryck för högerns historielöshet.

Liberalismen står ju inte jättelångt ifrån anarkokapitalismen så så jävla fel är det väl inte...

iddqd:

Inte längre. Nya ledningen har faktiskt gjort ett rätt bra jobb.

så trevligt [cheers]


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera