Aviseringar
Rensa alla

Um - Inte en så trygg plats längre?


Ämnesstartare

Att Ungdomar.se ska vara en trygg plats att vara på tror jag alla håller med, och det är därför det finns moderatorer där ute. Med en moderators roll får du inte bara makt, du får också respekt. Du får respekt främst till dom yngre som litar på dom som jobbar på Ungdomar.se.

Och sen finns dom som utnyttjar makten. Makten att kunna göra som man själv vill, och att kunna få fortsätta göra så, så mycket man själv vill utan att folk reagerar.

Jag pratar om att folk blir påhoppade, trakasserade och mobbade av en moderator. Han anser att han har all rätt i världen att ragga på alla under 15 på Um och om någon påpekar felet blir man trakasserad. Även fast det går emot Ums regler och värdegrunder som Time nyligen har satt upp.

Personen i fråga har anmälts flera gånger av flera personer utan att någon åtgärds gjort. Man har förbisett det, och blundat för problemet. Man kanske har tänkt, han är ju en bra vän ändå även fast han gjort fel.

Idag känner jag mig otrygg på Ungdomar. Jag är osäker på min egna identitet kommer fortsätta vara hemlig, eller om samma sak kommer hända igen på Um som hände för ett par år sedan. Jag är också rädd, rädd att rötägg som uttalar sig öppet på forumet om att ha rätt att ragga på minderåriga, uttalar sig öppet att han tycker att pedofilism är okej helt öppet får vara kvar som en moderator.

Oavsett bevis som skickats in, flertalet personer som anmält samtidigt så kommer inget hända. En intern varning kommer uträttas och inget mer kommer sägas. Samma sak som hände sist. Även fast det går emot forumets regler.

Exner, du har ingen rätt att ragga på minderåriga även fast du själv anser att du har det. Du har ingen rätt att trakassera användare som inte följer din parad.

Det här är inget jag kommer stå ut med att kolla på, när minderåriga som kanske inte vet bättre blir uppraggad av en 25 årig man.

Jag har vart på Um sen 2008. Forumet har haft sina nedfall, men då har åtgärder tagits. Inte i detta fall. Ungdomar är på väg till ett otryggt ställe, där inga regler finns och där det mesta accepteras i forumet som knappt är ett forum längre. Ett Ungdomar jag inte känner igen.

Och det är nog också därför, många av dom som varit på Ungdomar en längre tid inte längre finns kvar. 

Vill tacka för min tid här.

Några källor:

http://ungdomar.se/forum/thread/samlingstrad-foer-modereringsfragor-och-modereringsfoerslag/13537433#forum_post_id-13537433

http://ungdomar.se/forum/thread/hur-ser-ni-ut-tva/4910721?page=6877


   
Citera
Ämnesstartare

Japp, fortsätt på den här vägen och du är på god väg att bli nästa generations ganon


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jungman:
Japp, fortsätt på den här vägen och du är på god väg att bli nästa generations ganon

Vill bara påpeka att vi är 3 personer som anmält Exner. Såvidare du inte tror vi 3 är på väg att bli en ny generations ganon får du nog öppna dina drogade ögon lite.


   
SvaraCitera
mens
 mens

Det är mycket som mr Vifoot Haas kanske borde ta itu med men inte gör, ja. Dock är väl Exner inte speciellt intresserad av prepubertela ungar så därmed ingen pedofil.


   
SvaraCitera