Aviseringar
Rensa alla

Underliga Ungdomar


Ämnesstartare

Mawns:

Hur många av dem genomfördes av sextonåringar?

Inga alls. Är väl idéerna som sätter igång allting. Vare sig en sextonåring har idén om det eller en 30-åring.

Sedan verkar du blanda ihop revolution och statskupp och dessutom avfärda hela konceptet bara pga det är på tal om revolution. En revolution är bara ett sätt att genomföra en idé och på så vis förändra ett samhälle.

Det kan vara en revolution som i t.ex Franska revolutionen, jordbruksrevolution o.s.v men kan likväl vara Internet-revolution eller w/e. Det är alla revolutioner.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

passaro:

Det kan vara en revolution som i t.ex Franska revolutionen, jordbruksrevolution o.s.v men kan likväl vara Internet-revolution eller w/e. Det är alla revolutioner.

Men revolution betyder ju "snabb förändring". Vad tjänar det till om vi får en massa "snabba förändringar" en gång per generation, bara för att ungdomar inte har mognat? "Förändra världen"-mentaliteten finns ju ofta i större mängder hos tonåringar än hos äldre ungdomar, men oftast så vill de ju bara förändra världen för att kunna vara en del av något stort, något som betyder något, och på det sättet accepterade av sin omvärld.

Det är iallafall så jag ser på saken, om det är en felaktig analys så är jag öppen för förslag på varför ungdomar har den här "revolutionära andan". Är man mer altruistisk när man är ung? Mer ansvarstagande? Smartare?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

trams:

eller ett bevis på att vi hade fått en mer revolutionär anda i sverige ifall ungdomars åsikter tilläts komma upp på agendan istället för att undantryckas som "barnsliga".

det handlar ofta inte om mognad eller ökad bildning utan om att konformismens grepp hårdnar med åldern.

Medhåll.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

AndyH:

Varför är det såhär, varför röstar ungdomar så totalt annorlunda än vuxna? Är ungdomar naivia idioter som inte förstår vad de säger, eller har de vuxna blivit för bekväma och vill bara rösta på bekväm politik?

Här ser du hur det egentligen ligger till:
http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____272993.aspx

Image

Dock är den här inte heller tillförlitlig då den utgår från 2006 och stora skillnader har skett sedan dess, t.ex piratpartiet och mp's framgångar och sossarnas minskningar, och inte har tillfrågat hela svenska folket utan bara ett statistiskt urval (ett ganska lågt urval dessutom.)

Men MP röner tre gånger så stora framgångar hos unga under 30 år, medans de andra partierna är ganska allmänt representerade bland alla partier - vänstern är inte alls särskilt stora bland ungdomar generellt utan snarare mer bland den äldre medelklassen, och sossarna är generellt svagare bland ungdomar om än bara marginellt. Att ungdomar röstar särskilt annorlunda från sina föräldrar behöver inte alls vara fallet dock, sd är heller inte så stora bland ungdomar som de är här på ungdomar.se (tack och lov!) utan SD's främsta väljargrupp är gubbar på 40+.


   
SvaraCitera

Om du inte märkt de så finns de inte så mycket normalt folk på denna sida 😛
Alla ska vara extrema och annorlunda.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mawns:

Vad tjänar det till om vi får en massa "snabba förändringar" en gång per generation, bara för att ungdomar inte har mognat?

nu var det inte fråga om att man skulle tillåta ungdomar bestämma den framtida riktningen vårt samhälle skulle ta. deras revolutionära anda hade ändå haft en motvikt i den demokrati vi ändå har. det jag skulle vilja se är en lite snabbare förändring och en ökat acceptans för "extrema" åsikter.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ska väl tilläggas att många som röstar V egentligen har åsikterna längre åt vänster men taktikröstar där. Tror inte samma sak gäller för andra partier i lika stor utsträckning även om säkert en hel del nazister röstar på SD t.ex.

Att ungdomar generellt är mer vänster än höger ökar vad jag minns oftast när en högerregering har makten, kanske för att ungdomar ofta får ta smällen av reaktionära lagar som t.ex. antipiratlagarna Alliansen röstat igenom. Sen har ju ungdomar oftast det mycket sämre ställt ekonomiskt, ju fattigare man är desto snabbare märker man av nedskärningar och försämringar i samhället.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Spartakus:

Vart SD ökar mest vet jag inte, men ser man till de områden där de tidigare haft som störst stöd så är det inte några invandrartäta områden utan snarare helsvenska medelklass villaområden.

Sverigedemokraternas största stöd vid valet 2006 var i Landskrona där man fick 22% av rösterna och Landskrona har massor av invandrare.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Angelize:

För...
DET HÄR ÄR >INTERNET<
DET HÄR ÄR >UNGDOMAR.SE<

Klart att resultatet blir idiotiskt.

Menar du att folk röstar annorlunda här än i verkligheten? Eller att folk här bara är allmänt konstiga ?


   
SvaraCitera
sylar

Så man är en naiv idiot som inte förstår vad man säger om man röstar på det man vill rösta på? Alla har ju olika uppfattningar.

AndyH:

eller har de vuxna blivit för bekväma och vill bara rösta på bekväm politik?

Detta är ju förstås sant också.

AndyH:

Jag menar, vad skulle hända om V eller SD vann valet som ungdomar här vill? Plötsligt skulle de behöva leda landet, de skulle behöva riktiga politiker på flera nivåer, massa pålästa och kunniga medarbetare och klämma fram en realistisk verklig budget. Det skulle bli totalt chaos och pankaka.

Vad intressant det skulle vara.

Spartakus:

Den genomsnittlige väljaren är inte speciellt intresserad eller kunnig vad gäller politik. De tenderar att rösta i enighet med tradition, mediebevakning, partiledare, vad folk de identifierar sig med röstar på osv.

True story.

stackarsfilur:

Sen dessutom är alla partier lika fulla av skit och lögner ändå så vem orkar bry sig..

True story.

Bara Ta Allt:

kanske för att ungdomar ofta får ta smällen av reaktionära lagar som t.ex. antipiratlagarna Alliansen röstat igenom.

Ja, vad för gott har kommit sedan Alliansen kom till makten? Det är inte en retorisk fråga FYI.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

AndyH:

allmänt konstiga


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

men du ser ju tendensen??? extrema överdrivarpartier såklart... miljöfrågan åh rädda våra träd, fildelning och skylla på invadrare så fort något går snett lixom [confused]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

no idea:

men du ser ju tendensen??? extrema överdrivarpartier såklart... miljöfrågan åh rädda våra träd, fildelning och skylla på invadrare så fort något går snett lixom

Skarp analys.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sming:

Skarp analys.

Hah, tycker också det.


   
SvaraCitera