Aviseringar
Rensa alla

Undrar bara lite om köttätare.


JoElite:

tt av experimenten som visar på att dom har känslor är att när man klippte av ett löv av en blomma så reagerade den med elektriska signaler och blev typ helt galen, när man senare gick emot den med en sax

Denna studie är helt falsk, då detta enbart är pro-veganism propaganda. Dessutom tycker jag det är roligt, att du överhuvud taget lever om du kommit fram till att båda djur och växter har känslor. Vad äter du för något egentligen?

JoElite:

Om du ser det ifrån mitt perspektiv, nämligen att dom flesta djur på jorden är lika kapabla till att känna som varann så är det ingen dålig jämförelse, dessutom så hjälpte det mänskligheten väldigt mycket att göra experiment i dessa läger.

Men de flesta djur på denna jord ÄR inte kapabla till att känna som oss människor, eller någon annan art. De är djur och tänker endast i de banor som evolutionen lagt ut (i de absolut flesta fall). De jagar andra djur och äter för att överleva. Att vi som människa ens kan välja att sluta äta kött från vissa djur av "moraliska" skäl visar ju även hur överlägsna vi är andra djur i detta avséende.

När alla miljoner människor i afrika slutar svälta, och krig inte längre finns. Då kan jag börja bry mig om hur vida det finns saker vi kan göra för att moralisk må bättre av slaktandet av djur.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

AIKrules:

Människan skapades för att äta köp och det är gott.

Japaner skapades för att USA skulle få testa sina atom bomber.
judarna skapades för att nazisterna skulle få ha någon att tortera.
människan skapades för att reproducera sig tills vi väger för mycket för att jordens resurser ska kunna hålla oss uppe.
däck skapades för att gunga på..

Nonoton:

Vad äter du för något egentligen?

Orkar inte skriva ner allt, men jag har alltid försökt stå emot mina behov att inte göra saker så, Ägg, bröd, tomater, frukt, de mesta grönsaker, svamp.... Ah låt mig säga såhär, allt jag har hemma äter jag, det är inte svårare att hämta en macka med en tomat på än en macka med leverpastej på.
jag konsumerar helt enkelt inte djur vävnad eller vissa växter.

Nonoton:

Denna studie är helt falsk, då detta enbart är pro-veganism propaganda

Detta uttalande är falskt då den endast är baserad på pro-meateating propoganda..
Källa?

Nonoton:

De är djur och tänker endast i de banor som evolutionen lagt ut (i de absolut flesta fall).

När man läst någorlunda mycket neurologi + psykologi så ser man hur skrattretande arrogant uttalande det där var xD
.. Neh jag ska inte bli sån nu, erh, srry, jag förstår absolut varför det kan verka vara fallet, men dessvärre tyder ingenting på att människor inte också faller lätt för instinkter och ännu mindre tyder på att vi under vår specifika evolution utvecklade smärta, modersinstinkter OSV.

Nonoton:

visar ju även hur överlägsna vi är andra djur i detta avséende.

"Jag vet att jag inte behöver skada dig, men väljer att skada dig, faktumet att jag såg möjligheten att inte göra det tyder på att jag är bättre än dig"

Makt att skada eller avstå att skada betyder inte rätt att skada.
Enkelt experiment, pröva att gå LÅNGT hemifrån och vänta tills du blir jätte hungrig, på vägen tillbaka kommer du troligen uppleva vad dina instinkter är bereda att göra för att få mat.
Detta har med saken att göra för att vi djur styrs av instinkter, hunger är en av dom starkaste, du är en slav till din kropp som oss andra men dina behov blir tillfredsställda utan att du behöver slita huvudet av någon annan.
vilket du lätt hade gjort i rätta omständigheter.
samma som mig, jag hade gjort allt i min makt för att döda oskyldiga djur om min överlevnad hängde på det.


   
SvaraCitera

Jag äter kött för att det är gott, för att det är naturligt och för att jag helt enkelt inte har tänkt så mycket på hur djuren har det. Iof så är det nog bara bra. Dessutom är jag inte så jätteförtjust i att bara äta vegeteriskt.


   
SvaraCitera
elanue

Människor är allätare? Det finns protein och fett i kött som kan vara svårare att få tag på när man är vegetarian = det är enklare att äta kött.
Anledningen till att det är enklare är för att vi "delvis" är födda till det och därför är det också naturligt.
Jag kallar mig själv djurvän och tycker inte om att se djur dödas för att vi ska äta dem. Men jag äter ändå kött...


   
SvaraCitera