Aviseringar
Rensa alla

Utanförskap


Ämnesstartare

Hej!
Jag är en tjej på 19 år som just påbörjat en universitetsutbildning som ska vara i tre år. Jag har varit riktigt taggad på att göra detta och så kände jag fram tills jag gått med min klass i ca 2 veckor. I början känner ju ingen ingen, alla var lite vilse men snart började alla hitta nån. Alla utom jag.

Vi är en liten klass, närmare bestämt 13 st. 5 tjejer och resten killar. Alla är jättehärliga, men jag klickar inte med någon och jag har ingen plats i klassen. Tjejerna har bildat sin egen grupp och jag är inte riktigt medräknad, jag försöker visa att jag vill vara en del av den men på nått sätt känner jag mig ändå annorlunda. Vad det gäller killarna så känner jag mig något mer välkommen där, men jag har alltid varit den som behövt tjejkompisar och därför är det där det skaver som mest. 

Detta gör ont i mig, jag har alltid haft lätt för vänner och aldrig känt mig utanför. Jag är lite tillbakadragen och blyg till en början men jag försöker verkligen, men det känns som att framförallt tjejerna bortser från mig (förmodligen omedvetet) pga att jag inte klickat med någon av dom än. Jag vet inte vad jag ska göra... funderingarna är att kanske byta klass, det har ju bara gått några veckor så isåfall kanske jag ska ge denna termin ett försök. Å andra sidan undrar jag om inte detta i början är väldigt avgörande, är jag utanför redan nu kanske det kommer fortsätta så? Jag ska försöka komma in i klassen men hittills har mina försök inte funkat så bra, det verkar handla om personkemi eller så måste jag öppna mig mer (jag är nog en ganska stängd person).

Någon som har tips? Detta gör mig väldigt ledsen och får mig till och med att tveka på om jag vill vara kvar här, trots att det är min drömutbildning. Jag pluggar på en helt annan ort för att tillägga. Kram på er.


   
Citera

Du borde satsa på att bli kompisar med killarna. Varför måste ud vara kompis med just tjejerna?
Om du känner att du helst vill bli kompis med tjejerna så satsa på det, säg hej försök och kom in i gänget.
Vad du än gör, hoppa inte av utbildningen, om det går att byta klass för att du inte trivs i den du går i gör så men vänta en lite längre tid så kanske det ordnar sig med den klass du redan går i.


   
SvaraCitera