Hej. Ogillar mat som enligt lappen ska ha passerat utgångsdatum. Men vill göra pannkakor.
Har då ägg i kylskåpet, som gick ut den 5e. Knäckte ett, och var helt luktfritt. Kan det vara dåligt även om det inte stinker?
Om inte annat får jag väl klä på mig och gå och köpa ägg men då kan jag lika gärna sikta på något nyttigare än pannkaka..
nej gud det är två dagar. ägg håller länge, och bara de inte luktar ruttet är de ok.
d e lungt
sötnos:
Kan det vara dåligt även om det inte stinker?
det är nog lugnt
sötnos:
sikta på något nyttigare än pannkaka..
sötnos:
Ogillar mat som enligt lappen ska ha passerat utgångsdatum.
Tillsammans med ganska många av Sveriges befolkning vilket gör att vi slänger extrema mängder mat trots att den är fullt hälsosam :'c
Ang. ägg - häll upp lite vatten i en bunke eller kastrull, om äggen flyter är de för gamla.
Ägg håller sig oftast väldigt mycket längre än bäst före datumet, om de stått i rätt temperatur osv.
Bra tips:
Miceparade:
häll upp lite vatten i en bunke eller kastrull, om äggen flyter är de för gamla
Och är du orolig så kan du ju knäcka varje ägg i en mugg först, titta/lukta på dem, innan du häller över ägget i smeten. Så gjorde alltid min farmor, fast det var för att hon hade egna höns och inte vill ha med befruktade ägg
Gjorde vattenflyttartestet och äggen guppade fint på botten. De luktade gott när jag knäckte dem i en skål också.
Kanske inte direkt ogillar den utgångna maten, lika mycket som jag är rädd för den.
Men läste trådar på flashback om folk som åt två veckor gamla ägg. Borde överleva.
sötnos:
Kan det vara dåligt även om det inte stinker?
Ja, men det är osannolikt och ganska lätt att se. Det finns egentligen två sätt som de kan vara dåliga på (som påverkas av tid osv); dels kan de ruttnat, varvid de stinker, eller så kan de typ... Jag vet inte riktigt vad som händer, men gränsen mellan gula och vita blir mer upplöst och det ser ut som om gulan "runnit ut" i vitan. Typ, gula strimmor i. Har dock bara sett detta en enda gång, och då ca 2 månader efter utgångsdatum.
sötnos:
Men läste trådar på flashback om folk som åt två veckor gamla ägg. Borde överleva.
Åt så sent som igår tre stekta ägg som gick ut för omkring två veckor sedan. Har ytterligare runt tjugo sådana i kylen, räknar med att äta dem i en till två veckor till. Är inget att oroa sig över.
jag ogillar lappen som gör att folk tror att maten är dålig.
Steker pannkakor nu. De blir perfekta. Krispiga i kanterna och gyllenbruna i mitten. Ska äta med fransk jordgubbssylt och ett stort glas med mjölk.
Har haft ägg i kylskåpet i månader. Har aldrig fått ett dåligt ägg. Några gånger har jag varit riktigt nära att slänga dom utan att kolla, för de varit långt efter bäst före-datum, men efter att jag har beslutat mig för att kolla så har det alltid visat sig vara ett bra val. De verkar ta evigheter på sig att ruttna.
KingGurka:
eller så kan de typ... Jag vet inte riktigt vad som händer, men gränsen mellan gula och vita blir mer upplöst och det ser ut som om gulan "runnit ut" i vitan. Typ
Är det farligt då, så det är något man ska titta efter? Trodde ägg alltid var okej om dom inte luktade illa, det har ju mamma sagt!
sötnos:
Ska äta med fransk jordgubbssylt och ett stort glas med mjölk.
vad gott det lät 🙁 nu vill jag ha pannkakor
framtidstron är död:
vad gott det lät 🙁 nu vill jag ha pannkakor
Kan skicka en budpojke med några perfekta pannkakor inslagna i folie!
sötnos:
Kan skicka en budpojke med några perfekta pannkakor inslagna i folie!
Ja! Genast! med ett glas mjölk!
framtidstron är död:
Ja! Genast! med ett glas mjölk!
Och en klick fransk jordgubbssylt!
Luktade på den. Är utan tillsatt socker, så luktar verkligen sommar och riktiga jordgubbar, ÅH MUMS.