Aviseringar
Rensa alla

Vad är det egentligen som händer med UM?


Ämnesstartare

Hallå där,

Utan att gå alltför mycket in på snaskiga detaljer och snack bakom ryggen och sånt där så kan jag säga att det har varit lite turbulent bakom UM-kulisserna det senaste halvåret. Eller... kaotiskt är väl en mer passande beskrivning.

När jag packade väskan och drog till Stockholm i augusti förra året var det för att det äntligen skulle satsas på sajten och jag skulle få förmånen att hålla i tyglarna. Efter ett tag så fick jag dock en massa andra arbetsuppgifter på mitt bord och hade inte alls mycket tid att lägga på sajten (har suttit mycket kvällar och pillat med UM). Och även om det var jag som utåt sett har varit ansvarig för sajten så har jag inte haft sista ordet om vad som ska fixas här. Mina förslag har allt som oftast kastats i papperskorgen till förmån för, i mitt och många av ni medlemmars tycke, konstiga uppgraderingar.

Nåväl. I slutet av februari sa Erik upp sig (Erik har förresten inget med ovanstående att göra, han är en jättegullig och helt fantastisk man som jag älskar av hela mitt hjärta), och någon vecka senare sa vår VD väldigt plötsligt upp sig med omedelbar verkan.

Och där stod jag och tre trevliga tjejer vid namn Kim (som började samtidigt som mig i augusti och som har varit ansvarig för Hållbarhetsturnén), Hannah (började i januari och har varit projektledare för Hållbarhetsturnén) och Matilda (började i februari och driver det hälsoprojekt vi har med Vetenskapsrådet och lite annat smått och gott) med en jääääävla massa jobb och ansvar. Och dessutom fanns det en massa löften till skitstora företag som vi ensamma skulle uppfylla.

Men sedan dess har vi utfört ett jävla mirakel och lyckats få styr på allt. Vi har genomfört en grym turné (som ni tyvärr inte har sett så mycket av eftersom vi har jobbat dygnet runt och inte har haft tid att berätta så mycket om den) där vi träffat 5000 gymnasielever på nio orter. Företag, lärare, rektorer, elever och medierna har varit helnöjda och turnén har gett oss en fantastiskt bra grund att stå på inför hösten.

Parallellt med detta har vi dessutom rensat bort allt gammalt skräp som funnits i företaget (mer än ni anar ...) och börjat strukturera upp allt ordentligt från grunden, på vårt eget sätt, så att det ska bli kul och inspirerande att gå till jobbet.

Kim har utsetts till ny chef och hon är fantastiskt duktig och har fina värderingar och allt sånt där. Och bäst av allt är att hon i stort sett har lämnat UM i mina händer. Jag har bland annat fått en månatlig utvecklingsbudget som jag får disponera som jag vill. Det innebär kanske inte att vi kan göra fler uppgraderingar än förr, men det innebär åtminstone att de saker som faktiskt görs är sånt som är bra för sajten och som gynnar er som använder den. Och jag tänkte i hög utsträckning låta er och de vanliga medlemmarna vara med och påverka!

Jaja, det här blev ganska babbligt nu och betydligt längre än vad jag tänkt. Hoppas att ni har orkat läsa och att ni fått ut något av allt svammel i alla fall. Kort sagt så är jag optimistisk och tror att UM kommer att bli ett bättre och trevligare ställe nu. Och skulle allt ändå gå åt helvete så är det åtminstone för att jag har gjort fel, och inte för att någon som inte ens hänger på sajten lägger sig hur den ska skötas.

Och med det sagt så öppnar jag tråden för era frågor och funderingar. [smile]


   
Citera
Ämnesstartare

qazedctgb:

.

blum:

.

Budolicious:

.

Exner :

.

Galvmeister :

.

Knarko:

.

Åtta:

.

Hampie :

.

Keeper :

.

Mawns :

.

mediakatt :

.

Schism:

.

timeisrunningout :

.

Ögon i en plåthink :

.


   
SvaraCitera
Åtta

Jag vet inte om det rent företagsmässigt är smart, men jag tycker att du borde gå ut med någonting liknande detta till medlemmarna också. Kanske inte allt det här tjafset med Mikkel (jag har inga problem med att nämna namn) o.s.v, men åtminstone lite om hur Ungdomar AB ser ut nu, vilka förändringar som gjorts, och planerna inför den nära förestående framtiden.

Till moderatorer o.s.v. här kan jag även passa på att nämna att jag fr.o.m. måndag, och tre månader framåt, börjar konsulta direkt åt Ungdomar AB. Vad kommer det att innebära? Jo, det innebär att nästan 100% av min arbetstid kommer att gå direkt till Ungdomar AB, istället för att jag "hyrs in" på projektbasis via Youmeet. Det innebär att jag och André kan ha mycket tightare kommunikation, och bäst av allt, vi får själva utforma vår arbetsprocess på ett sätt som funkar för oss.

"Jaja, det skiter väl vi i"

Nej, det gör ni faktiskt inte. För som André sade så var det tidigare många utvecklingsbeslut och "lösningar" som gjordes av folk som inte var insatta i webben och UM. Nu kommer de besluten att fattas av André, med mig som ett ärligt och engagerat bollplank - helt utan säljbullshit.


   
SvaraCitera
time
 time

Åtta:

Nu kommer de besluten att fattas av André, med mig som ett ärligt och engagerat bollplank - helt utan säljbullshit.

Riktigt bra. Vad duktiga ni är!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Knarko

Xisco* 😉

Svarar mer senare om jag ej glömmer det, förmodligen efter helgen... men gött att du fått mer ansvar iaf och får göra som du vill.
Nu kör vi hårt så sidan utvecklas mot det positiva.


   
SvaraCitera

:D:D


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

frågor

Hur vill du fixa till um?

Du har gjort några trådar om uppgraderingar och höja aktiviteten. Gäller dessa fortfarande eller var det gamla ledningens åsikter?

Eftersom det var mikkel som "hotade" bort ganon ifrån sidan. Om ganon kommer tillbaka, vem kommer ta hand om honom?


   
SvaraCitera
Åtta

Galvmeister:

Hur vill du fixa till um?

Jag kan inte svara på exakt vad André skulle vilja göra, även om jag vet vilka mål som är viktigast just nu, däremot kan jag berätta om hur vi börjat arbeta.

Vi har en gemensam lista med olika åtgärder som vi skulle vilja genomföra, eller som vi åtminstone skulle vilja diskutera. Det kan handla om sådant som att göra sidan snabbare eller säkrare, göra den mer användarvänlig, lägga till funktionalitet eller utnyttja den data vi har på bättre sätt. Jag har inte räknat, men gissningsvis skulle jag säga att vi har ungefär 40 grejer där (och då ska det sägas att vi startade listan igår eftermiddag). Vissa grejer är små, som att paginera gästboken eller fettsuga "klumpen", och andra grejer är stora, som att sparka igång en chatt eller lägga till funktionalitet för att kunna gå igenom en tråds alla bilder via ett galleri. Vad som kommer prioriteras tror jag inte går att svara på just nu, men ett av våra mål med det här samarbetet är att få till kortare release-intervall, så att vi kan släppa mindre features (eller delar av features om möjligt) oftare, istället för att sända ut föhållandevis stora uppdateringar en gång varannan månad.

Ofantligt luddigt svar. Förhoppningsvis kan André vara tydligare, då det är han som håller den egentliga makten. Jag vill mest bara dela med mig av de övergripande förändringarna som vi hoppas lyckas genomföra.

Galvmeister:

Eftersom det var mikkel som "hotade" bort ganon ifrån sidan. Om ganon kommer tillbaka, vem kommer ta hand om honom?

Jag tror inte att det kommer att bli ett problem. Förvisso var Mikkel ofantligt skrämmande, men Kim kan nog... Eller... Eh... Nej, okej, hon kan nog inte agera speciellt skrämmande.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

Jag vet inte om det rent företagsmässigt är smart, men jag tycker att du borde gå ut med någonting liknande detta till medlemmarna också.

Jag funderade lite på det, men kanske är det bäst att låta det bli en "tyst" övergång. Börja med att pleasa medlemmarna med saker de vill ha, berätta om kommande uppgraderingar, föra en öppen dialog i forumet – och på så sätt återvinna deras förtroende. Det läcker väl ändå förr eller senare ut via Ganon ändå ...

timeisrunningout:

Vad duktiga ni är!

Mjadu, det återstår att se ...

qazedctgb:

:D:D

😀

Xisco:

Xisco* 😉

[rolleyes]

Galvmeister:

Hur vill du fixa till um?

Först och främst måste jag få igång aktiviteten här igen. Men jag tror inte att vägen till det är några drastiska omgörningar eller uppgraderingar, utan snarare genom att ta ett steg tillbaka, fundera över vad UM är och varför sajten finns och sen fokusera på alla som faktiskt använder sajten. Som jag upplever det finns det en ganska stor misstro mot "ledningen" efter alla felprioriterade uppgraderingar och jag tror att många ledsnat eftersom de känt att ingen lyssnar på dem.

Jag tror på att föra en öppen dialog och vara synlig i forumet och på att utveckla de funktioner vi redan har istället för att slänga in en massa nya. Det finns alldeles för många saker på sajten som är ganska hafsigt genomförda, och kan man fixa alla småsaker som stör folks upplevelse så tror jag att man kommer en bra bit på vägen.

Så mitt korta svar på din fråga är att 1) ge medlemmarna uppmärksamhet och 2) göra sajten (och framförallt forumet) smidigare att använda.

Galvmeister:

Du har gjort några trådar om uppgraderingar och höja aktiviteten. Gäller dessa fortfarande eller var det gamla ledningens åsikter?

Alla idéer om att höja aktiviteten är fortfarande aktuella eftersom det måste göras något åt den. Sen är det ett par förslag som inte kommer från mig och som verkligen inte är aktuella. Jag och Åtta har tagit fram en lista med en massa förslag som vi kommer att gå igenom i nästa vecka, och ni kommer givetvis få vara med och tycka till!

Galvmeister:

Eftersom det var mikkel som "hotade" bort ganon ifrån sidan. Om ganon kommer tillbaka, vem kommer ta hand om honom?

Ptjadu. Det har jag faktiskt inte hunnit fundera över. Jag tror att Mikkels "hot" och kontrakt med Ganon fortfarande gäller...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag kan ju förresten berätta om två uppgraderingar som troligtvis kommer att tjongas ut redan nästa vecka:

1) Förenklat inlogg
Nu kan man skriva in sitt användarnamn och lösen direkt i toppbaren, utan någon onödig popup. Snyggare, snabbare och enklare för folk som surfar in via mobilen.

2) Förenklad registrering
Nu kan man registrera sig direkt i en popup, utan att lämna sidan man valt att registrera sig från (tidigare har man ju först kastats till en separat registreringssida och sedan vidare till sin presentation). Det är typ 20 pers som reggar sig varje dag men väldigt få av dem som skriver något, vilket jag tror till stor del beror på att vi slänger iväg dem långt bort från tråden de tänkt skriva i. Så förhoppningsvis leder uppgraderingen till att folk som trillar in från Google faktiskt även skriver i forumet.

Vi har även lagt till två nya könsalternativ vid registrering ("Annat" och "Vill ej uppge") samt skickar ut ett automatiskt välkomst-PM.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Kim

Kommer hon att finnas här på UM också för att hålla koll eller hur ser det ut?

André Vifot Haas:

Nu kan man skriva in sitt användarnamn och lösen direkt i toppbaren, utan någon onödig popup. Snyggare, snabbare och enklare för folk som surfar in via mobilen.

[y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Låter idealiskt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Xisco:

André Vifot Haas: Kim

Kommer hon att finnas här på UM också för att hålla koll eller hur ser det ut?

Hon kommer säkert att kika förbi lite då och då för att spana in alla nya heta fotoalbum med barbröstade tonårspojkar.


   
SvaraCitera
Keeper

Åtta:

"Jaja, det skiter väl vi i"

Nej, jag tycker det låter jättekul eftersom jag har höga tankar om dig och det arbete du utför.

André Vifot Haas:

Och med det sagt så öppnar jag tråden för era frågor och funderingar. [smile]

Det är positivt att ni ger oss lite information om varför det inte har hänt särskilt mycket. I förhållande till en del idéer och planer för sidan har det varit ganska tyst innan.
Det låter som att laguppställningen för sidan är riktigt lovande, även om det är synd att Nahlen lämnat oss. Han gav ett väldigt sympatiskt intryck.

André Vifot Haas:

Ptjadu. Det har jag faktiskt inte hunnit fundera över. Jag tror att Mikkels "hot" och kontrakt med Ganon fortfarande gäller...

Det avtal som slöts med Ganon torde vara slutet för Youmeet/Ungdomar.se:s räkning, varför Mikkels anställning inte borde påverka.


   
SvaraCitera
Åtta

Keeper:

jag har höga tankar om dig och det arbete du utför.

Hahaha. Det märks att du inte var inloggad kring tretiden idag. Jag råkade transformera UM:s alla Pojkar till Män.


   
SvaraCitera