Aviseringar
Rensa alla

Vad är riktigt fin mat?


Lokes

youngvobb:

låter på dig som att köttbullar kan bli en ”superfin” råvara om kocken är bra 

Tidernas …


   
SvaraCitera
Lokes

youngvobb:

låter på dig som att köttbullar kan bli en ”superfin” råvara om kocken är bra 

Jag skulle hellre äta en hamburgare från tex brödernas som är experter istället för en hemmagjord som inte blir tillagad proffsigt och inte har de bästa ingredienserna 


   
SvaraCitera

youngvobb:

du säger det ju själv: ”superfin” råvara och ”medioker” råvara 

jag menar att oavsett kock så är det samma råvara. oavsett om det är köttbullar eller något finare

För att få en god maträtt så kan man säga att det är fyra olika "ingredienser" som krävs. 1. god råvara 2. bra ingredienser förutom själva råvaran 3. en bra kock som kan sin sak 4. en bra atmosfär

Pappa är kock och äger flera restauranger så jag kanske snackar partiskt, men skit samma.

Råvaran är naturligtvis superviktig. Just när det gäller köttbullar och hamburgare så blir bullen och burgaren godare om det är lagom mycket fett i själva färsen. En masger färs dvs en färs med lite eller låg fetthalt, och ännu värre avsaknaden av fett - ger en SUPERTORR och knappt ätbar bulle eller burgare.
Det är de extra ingredienserna som sätter den extra smakupplevelsen. Naturligtvis utfört av en kock som vet vad han sysslar med. Som man äter på en mysig restaurang.

Jag ska inte göra reklam för pappas restauranger men tillägga att jag själv fått stöka runt i köket och fått hyfsad amatörkockkunskap.

Så vi kan väl säga att det främst är en kombo av bra råvara och en bra kock.

youngvobb:

låter på dig som att köttbullar kan bli en ”superfin” råvara om kocken är bra 

Skilj på råvara och maträtt. Färs, dvs nötfärs, fläskfärs och blandfärs är råvara. Köttbullar och burgare är maträtter där de använt nämnda råvaror i. Och ja, en bra kock som har mängder med spännande ingredienser tillhands kan förvandla en trist råvara till en spännande och god maträtt. Det är just det som skiljer en "dålig" amatörkock från en duktid kock.


   
SvaraCitera

> WOOPS <:

För att få en god maträtt så kan man säga att det är fyra olika "ingredienser" som krävs. 1. god råvara 2. bra ingredienser förutom själva råvaran 3. en bra kock som kan sin sak 4. en bra atmosfär

Pappa är kock och äger flera restauranger så jag kanske snackar partiskt, men skit samma.

Råvaran är naturligtvis superviktig. Just när det gäller köttbullar och hamburgare så blir bullen och burgaren godare om det är lagom mycket fett i själva färsen. En masger färs dvs en färs med lite eller låg fetthalt, och ännu värre avsaknaden av fett - ger en SUPERTORR och knappt ätbar bulle eller burgare.
Det är de extra ingredienserna som sätter den extra smakupplevelsen. Naturligtvis utfört av en kock som vet vad han sysslar med. Som man äter på en mysig restaurang.

Jag ska inte göra reklam för pappas restauranger men tillägga att jag själv fått stöka runt i köket och fått hyfsad amatörkockkunskap.

Så vi kan väl säga att det främst är en kombo av bra råvara och en bra kock.

Skilj på råvara och maträtt. Färs, dvs nötfärs, fläskfärs och blandfärs är råvara. Köttbullar och burgare är maträtter där de använt nämnda råvaror i. Och ja, en bra kock som har mängder med spännande ingredienser tillhands kan förvandla en trist råvara till en spännande och god maträtt. Det är just det som skiljer en "dålig" amatörkock från en duktid kock.

herregud

det var du som började med råvaror hit och dit. i alla mina svar har jag nämnt köttbullar som exempel, dvs en maträtt. och hur dess status eller hur ”fin” den är inte ändras oavsett kock, spelar ingen roll hur god, spännande eller vilken fetthalt den har. fin mat ≠ god mat

med det där svaret vill du ju bara ge utlopp för din hybris 


   
SvaraCitera

youngvobb:

med det där svaret vill du ju bara ge utlopp för din hybris 

är ju dock meningen med hela hans profil


   
SvaraCitera
Lokes

Gravad lax e fin mat


   
SvaraCitera

sgt.sunshine:

är ju dock meningen med hela hans profil

för övrigt tror jag den killen har 7 konton


   
SvaraCitera

youngvobb:

för övrigt tror jag den killen har 7 konton

Mjae men han är definitivt av samma breed som dom iaf


   
SvaraCitera
Lokes

sgt.sunshine:

Mjae men han är definitivt av samma breed som dom iaf

Jag trodde woops var en tjej eller vem pratar ni om


   
SvaraCitera

Lokes:

Jag trodde woops var en tjej eller vem pratar ni om

Fick för mig att det stod kille i profilen, men jag måste ha skapat det minnet. Ursäkta


   
SvaraCitera

Lokes:
Gravad lax e fin mat

Varmrökt lax är lika gott. Synd bara att den kostar uppåt 400 kronor/kg. Ledsen


   
SvaraCitera
Lokes

upprop > BRÄNN KORANEN:

Varmrökt lax är lika gott. Synd bara att den kostar uppåt 400 kronor/kg. Ledsen

Nä så dyr kan den väl inte vara 


   
SvaraCitera

Lokes:

Nä så dyr kan den väl inte vara 

Jo, jag är rädd för det. Fisk rent allmänt har blivit superdyrt på bara ett par år. Ledsen

Konsum/COOP säljer varmröt lax för 370 kronor/kg och det är det lägsta pris jag hittar just nu.

COOP - varmrökt lax 600 gram = 221:40 kronor


   
SvaraCitera

sgt.sunshine:

Fick för mig att det stod kille i profilen, men jag måste ha skapat det minnet. Ursäkta

han fejkar 


   
SvaraCitera
oneday

youngvobb:

han fejkar 

Hur vet du


   
SvaraCitera