youngvobb:
låter på dig som att köttbullar kan bli en ”superfin” råvara om kocken är bra
Jag skulle hellre äta en hamburgare från tex brödernas som är experter istället för en hemmagjord som inte blir tillagad proffsigt och inte har de bästa ingredienserna
youngvobb:
du säger det ju själv: ”superfin” råvara och ”medioker” råvarajag menar att oavsett kock så är det samma råvara. oavsett om det är köttbullar eller något finare
För att få en god maträtt så kan man säga att det är fyra olika "ingredienser" som krävs. 1. god råvara 2. bra ingredienser förutom själva råvaran 3. en bra kock som kan sin sak 4. en bra atmosfär
Pappa är kock och äger flera restauranger så jag kanske snackar partiskt, men skit samma.
Råvaran är naturligtvis superviktig. Just när det gäller köttbullar och hamburgare så blir bullen och burgaren godare om det är lagom mycket fett i själva färsen. En masger färs dvs en färs med lite eller låg fetthalt, och ännu värre avsaknaden av fett - ger en SUPERTORR och knappt ätbar bulle eller burgare.
Det är de extra ingredienserna som sätter den extra smakupplevelsen. Naturligtvis utfört av en kock som vet vad han sysslar med. Som man äter på en mysig restaurang.
Jag ska inte göra reklam för pappas restauranger men tillägga att jag själv fått stöka runt i köket och fått hyfsad amatörkockkunskap.
Så vi kan väl säga att det främst är en kombo av bra råvara och en bra kock.
youngvobb:
låter på dig som att köttbullar kan bli en ”superfin” råvara om kocken är bra
Skilj på råvara och maträtt. Färs, dvs nötfärs, fläskfärs och blandfärs är råvara. Köttbullar och burgare är maträtter där de använt nämnda råvaror i. Och ja, en bra kock som har mängder med spännande ingredienser tillhands kan förvandla en trist råvara till en spännande och god maträtt. Det är just det som skiljer en "dålig" amatörkock från en duktid kock.
För att få en god maträtt så kan man säga att det är fyra olika "ingredienser" som krävs. 1. god råvara 2. bra ingredienser förutom själva råvaran 3. en bra kock som kan sin sak 4. en bra atmosfär
Pappa är kock och äger flera restauranger så jag kanske snackar partiskt, men skit samma.
Råvaran är naturligtvis superviktig. Just när det gäller köttbullar och hamburgare så blir bullen och burgaren godare om det är lagom mycket fett i själva färsen. En masger färs dvs en färs med lite eller låg fetthalt, och ännu värre avsaknaden av fett - ger en SUPERTORR och knappt ätbar bulle eller burgare.
Det är de extra ingredienserna som sätter den extra smakupplevelsen. Naturligtvis utfört av en kock som vet vad han sysslar med. Som man äter på en mysig restaurang.Jag ska inte göra reklam för pappas restauranger men tillägga att jag själv fått stöka runt i köket och fått hyfsad amatörkockkunskap.
Så vi kan väl säga att det främst är en kombo av bra råvara och en bra kock.
Skilj på råvara och maträtt. Färs, dvs nötfärs, fläskfärs och blandfärs är råvara. Köttbullar och burgare är maträtter där de använt nämnda råvaror i. Och ja, en bra kock som har mängder med spännande ingredienser tillhands kan förvandla en trist råvara till en spännande och god maträtt. Det är just det som skiljer en "dålig" amatörkock från en duktid kock.
herregud
det var du som började med råvaror hit och dit. i alla mina svar har jag nämnt köttbullar som exempel, dvs en maträtt. och hur dess status eller hur ”fin” den är inte ändras oavsett kock, spelar ingen roll hur god, spännande eller vilken fetthalt den har. fin mat ≠ god mat
med det där svaret vill du ju bara ge utlopp för din hybris
youngvobb:
med det där svaret vill du ju bara ge utlopp för din hybris
är ju dock meningen med hela hans profil
Gravad lax e fin mat
youngvobb:
för övrigt tror jag den killen har 7 konton
Mjae men han är definitivt av samma breed som dom iaf
sgt.sunshine:
Mjae men han är definitivt av samma breed som dom iaf
Jag trodde woops var en tjej eller vem pratar ni om
Lokes:
Jag trodde woops var en tjej eller vem pratar ni om
Fick för mig att det stod kille i profilen, men jag måste ha skapat det minnet. Ursäkta
Lokes:
Gravad lax e fin mat
Varmrökt lax är lika gott. Synd bara att den kostar uppåt 400 kronor/kg.
Varmrökt lax är lika gott. Synd bara att den kostar uppåt 400 kronor/kg.
Nä så dyr kan den väl inte vara
Lokes:
Nä så dyr kan den väl inte vara
Jo, jag är rädd för det. Fisk rent allmänt har blivit superdyrt på bara ett par år.
Konsum/COOP säljer varmröt lax för 370 kronor/kg och det är det lägsta pris jag hittar just nu.
sgt.sunshine:
Fick för mig att det stod kille i profilen, men jag måste ha skapat det minnet. Ursäkta
han fejkar