Aviseringar
Rensa alla

Vad anser ni om människor som ständigt använder religiösa ordval?


Det där är ju rinkebysvenska, det stör mig enormt. Kan säga att jag bor i ett område där detta slang talas, jag förstår inte de och de förstår inte oss. Känns som en våldtäkt på det svenska språket.


   
SvaraCitera

Rent spontant kan jag själv komma på mig att använda sådana uttryck ibland själv, herregud t ex. Som kristen kan jag ibland reflektera över att jag kanske inte ska använda sådana uttryck alltför lättsinnigt eftersom jag egentligen inte menar det jag säger, bara ett uttryck som blivit kopplade till en viss reaktion liksom. Så som kristen kan jag tycka att det är onödigt, men inget som jag egentligen har ett problem med hos andra.

Två saker jag dock stör mig på med det är folk som utbrister OMG konstant, det låter så galet obildat och fördummande på något sätt - vilket i sig inte är något jag vill fördöma. Det är mer att det känns liksom onödigt att sänka sig till en sådan nivå på något sätt. Sedan amerikansk TV exemplet, eller Pledge of Allegiance och liknande, det är alltid störigt. Folk som på ett till synes uppriktigt sätt tackar Gud för något eller proklamerar att USA är enat under Gud "one nation under God", fast utan att egentligen ta tron på allvar.

Överlag är det alltså rätt chill, men det jag blir typ generad/skäms på något sätt när folk använder orden på ett sätt som får dem att verka falska eller dumma typ... Hmm. Jag är nog lite konstig? [blush]


   
SvaraCitera