Aviseringar
Rensa alla

Vad har killarna som kollade på porr för kvinnosyn?


Ämnesstartare

Pundarjävel:
Va? Kan inte killar kolla porr utan att ha någon förnedrande kvinnosyn? 

De skrattade åt att hon hade en sats över hela ansiktet


   
SvaraCitera

Bööööörg:

spelar ingen roll

LOL


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bööööörg: De skrattade åt att hon hade en sats över hela ansiktet

Och? Vad har det med kvinnosyn att göra?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jessijess:

Och? Vad har det med kvinnosyn att göra?

Vrf så otrevlig ton? Har inte ens sagt att det har något att göra med det? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tycker alla borde runka till ellos-katalogen men grbbar spruta inte på tjejerna i katalogen its women cränkning, spruta i en servett vid sidan om som du håller i handen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bööööörg: Vrf så otrevlig ton? Har inte ens sagt att det har något att göra med det?

Det var inte menat att låta otrevlig. Lät som att du själv tyckte att det var ett tecken på "dålig kvinnosyn" för att de skrattade åt det där, så frågade dig bara varför du tyckte så.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

bertrimmarpåstjärt:

LOL

Ska du säga som tror homosexuella är sterila LOL


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Pundarjäveln frågade om alla som kollar på porr automatiskt har dålig kvinnosyn och ville bara påpeka att de inte "bara" kollade på porr utan gjorde annat också.

Har ingen åsikt själv om vad för kvinnosyn de har. 

jessijess:

Det var inte menat att låta otrevlig. Lät som att du själv tyckte att det var ett tecken på "dålig kvinnosyn" för att de skrattade åt det där, så frågade dig bara varför du tyckte så.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jessijess: Vuxna människor borde ha friheten att ta egna beslut, egna risker och även begå egna misstag. Pappa staten ska inte bestämma sånt åt folk. Tror nog de flesta som lägger t.ex egenfilmade porrfilmer förstår att det kan finnas negativa konsekvenser men de väljer att göra det i alla fall. Fast självklart är det totalt fel om det är övergrepp inblandat men jag pratar om samtyckande vuxna.

Vem argumenterar du mot? Jag skrev ju att jag inte ser något problem med amatörporr. Galen

jessijess: Har du någon rationell förklaring på varför det är ett problem? Inte något moralistiskt predikande.

Jag ser inte riktigt det irrationella i att man inte ska kunna tvingas sälja sex mot sin vilja, kan du utveckla varför det är en irrationell och moralistisk ståndpunkt?

Inför vi en medborgarlön man kan leva på, eller om jobb finns i överflöd, så att det aldrig är ett tvång att sälja sex är jag helt okej med att folk gör det. Det är när människor tvingas till det, av t.ex. fysiskt eller av ekonomiskt våld, som det är ett problem.

jessijess: Vad ska man göra om det ekonomiska läget skiftar då vilket den alltid kommer göra? Ska man förbjuda porrbranschen i lågkonjunktur och sedan tillåta den i högkonjunktur? Det är totalt orimligt.

Nä jag tycker det ska vara klassat som prostitution och förbjudet så länge sexköp är förbjudet. Det tycker jag att sexköp ska vara så länge det inte finns t.ex. en medborgarlön man kan leva på, nån form av trygg jobbgaranti från staten eller liknande.

jessijess: Det finns alltid andra alternativ att få pengar och kunna leva än att filma sig själv suga en kuk. Nu pratar jag dock om här i västvärlden, visst det är en annan sak i vissa u-länder där fattigdom är mer påtaglig.

Ja om man lever i en moderat fantasivärld kanske. Vi kan ju göra en undersökning. Prata med prostituerade och erbjud dem ett tryggt jobb med bra inkomst inom nån annan bransch och se hur många som ändå väljer prostitutionen. Jag är övertygad om att det rör sig om mindre än 10%. Rika människor säljer inte sex och det har sina anledningar.

jessijess: Varför ska staten bestämma vad vuxna människor gör med sina liv när det inte påverkar eller skadar någon annan?

För att det påverkar och skadar de själva och vi har sociala skyddsnät just för att förhindra att människor far illa och tvingas till extrema saker mot deras vilja. Prostitution är en sådan sak man aldrig någonsin ska behöva känna sig tvungen till.

jessijess: Vår sexköpslag är inget mer än onyanserad moralism som dessutom inte hjälper offren ett jävla skit.

Nej och det är bara löjligt att påstå. Den är till för att skydda människor från en bransch där jävligt många far illa. Sen räcker den uppenbarligen inte men det är bara oärligt att påstå att den bara skulle handla om moralism.

jessijess: Det enda jag säger att ditt argument om att "människor hade inte gjort vissa av de här sakerna om de inte fick betalt" är genomkorkat. Hur många hade velat lägga ner sin fritid på att plocka sopor t.ex som en hobby? Nog inte så många, fast desto fler hade kunnat tänka sig göra det mot en ersättning, annars hade vi inte haft sopgubbar.

Nej det är inte alls genomkorkat om man värderar människors frihet högre än arbetslinjen. Jag tycker inte att man ska behöva plocka sopor mot sin vilja heller, men jag är ju inte så svartvit i min världsbild att jag inte kan se gradskillnaden mellan att plocka sopor och tvingas sälja sex. Du kan ju fråga hur många sopplockare som hellre hade sålt sex, särskilt de kvinnliga sopplockarna. Jag tror inte direkt att svaren blir till fördel för dina argument.

jessijess: Fast du överdriver genom att ta upp just fisting, porr kan ju vara något betydligt mindre dramatiskt som bara ett filmklipp där man onanerar eller något.

Ja jag överdrev för att göra en retorisk poäng, precis som du gör när du jämför prostitution med att jobba på bemanningsföretag. Du är smart nog att förstå skillnaden i risker för fysiska och psykiska men av prostitution.

jessijess: Sen så finns det risker, visst, det finns det med många andra branscher med. Folk väljer ändå att göra det för att de VILL och förstår riskerna.

Du tror på allvar att folk väljer prostitution för att de vill jobba i branschen? Jag tror du har helt fel men du får gärna motbevisa mig om du sitter på nån forskning eller liknande som visar det.

jessijess: Men snälla, det kommer alltid finnas branscher som har sämre villkor än andra, som medför risker specifika för just den branschen, det är inget argument att säga att "vissa människor som jobbar inom denna branschen mår inte bra av det, så därför är hela branschen dålig".

Jo det är det faktiskt. Särskilt om det är en stor andel av de som arbetar inom denna branschen. Av delvis samma anledning tycker jag t.ex. att bemanningsföretag ska förbjudas igen och de osäkra anställningsformer som Alliansen införde ska tas bort. Forskningen visar att människor med otrygga anställningar mår mycket sämre psykiskt, lever kortare liv, arbetsskadorna är högre, m.m. Sen såklart av andra anledningar också, men människor ska inte behöva arbeta med saker de mår dåligt av eller yrken som skadar dem. Människors frihet och välmående är viktigare än marknadens.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

anser du att det är principiellt värre att tvingas sälja sexuella tjänster än andra tjänster?


   
SvaraCitera

jag tror att dom får sin kvinnosyn tidigare. 
däremot blir nog synen på sex jävligt skev. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rödingajäveln: Vem argumenterar du mot? Jag skrev ju att jag inte ser något problem med amatörporr.

Det sa du förvisso, fast resten av din långa text ger intrycket att du är principiellt emot porr och du listar t.ex. eventuella psykiska och fysiska risker som ett argument för det. Så varför är amatörporr enligt dig okej i så fall medans porr som är producerat av större filmbolag inte är okej? Om jag ska spela in porr på mig själv så tar jag ju samma risker om jag gör det med en egen kamera i mitt sovrum som om det istället hade varit i en studio producerat av ett bolag. Fast i det andra scenariot får jag åtminstone betalt, så egentligen är det bättre för mig.

Rödingajäveln: Jag ser inte riktigt det irrationella i att man inte ska kunna tvingas sälja sex mot sin vilja, kan du utveckla varför det är en irrationell och moralistisk ståndpunkt?

Pratar du om porr eller prostitution här? Jag sa inte att att din ståndpunkt var moralistisk, jag frågade dig om du hade någon riktig förklaring på varför det är fel med att arbeta med just sex annat än en moralistisk grundad ståndpunkt. Detta för att många människor som är emot porr alltför ofta använder retorik i stil med "det är fel", "sex ska vara en privat och intim sak", "de som jobbar med sånt saknar självrespekt för sina kroppar" och annat moralistiskt trams där man bara försöker trycka på ens egna syn om sexualitet på alla andra.

Rödingajäveln: Inför vi en medborgarlön man kan leva på, eller om jobb finns i överflöd, så att det aldrig är ett tvång att sälja sex är jag helt okej med att folk gör det. Det är när människor tvingas till det, av t.ex. fysiskt eller av ekonomiskt våld, som det är ett problem.

Rödingajäveln: Nä jag tycker det ska vara klassat som prostitution och förbjudet så länge sexköp är förbjudet. Det tycker jag att sexköp ska vara så länge det inte finns t.ex. en medborgarlön man kan leva på, nån form av trygg jobbgaranti från staten eller liknande.

Rödingajäveln: Ja om man lever i en moderat fantasivärld kanske. Vi kan ju göra en undersökning. Prata med prostituerade och erbjud dem ett tryggt jobb med bra inkomst inom nån annan bransch och se hur många som ändå väljer prostitutionen. Jag är övertygad om att det rör sig om mindre än 10%. Rika människor säljer inte sex och det har sina anledningar.

Rödingajäveln: För att det påverkar och skadar de själva och vi har sociala skyddsnät just för att förhindra att människor far illa och tvingas till extrema saker mot deras vilja. Prostitution är en sådan sak man aldrig någonsin ska behöva känna sig tvungen till.

Mycket dumheter här. Det mesta av det grundat i din naiva erotiska dröm om ett utopi-samhälle där staten styr allt och ingen någonsin far illa. Detta är en en dystopisk fantasi som (lyckligtvis) aldrig kommer att realiseras så låt oss förbise dina drömmar.
Tror du på allvar att människor i SVERIGE blir tvingade till att arbeta med porr för att de saknar andra sätt att försörja sig? Det finns alltid andra sätt. Nu pratar vi om Sverige inte u-länder. Om man verkligen inte hittar något sätt över huvud taget så kan man ju leva på soc tillsvidare, finns inget som tvingar en till att börja med porr. Det är helt uppenbart att de flesta som själva söker sig till porrbranschen gör det av egen fri vilja. De är vuxna människor som ser det som ett snabbt sätt att tjäna pengar eller helt enkelt gillar att syssla med det. Och när det kommer till prostitution så finns det gott om prostituerade som själva har valt att prostituera sig, människor som förmodligen har en mindre dramatisk syn på sex och som hade klarat sig ekonomiskt annars men inte har något emot lite snabba pengar. Det är deras val. Sen om det de skulle ta psykisk skada av det så är det också ett resultat av deras egna val. Det är ett orimligt krav att ingen bransch ska få påverka ens psyke negativt eller att man ska förbjuda branscher som riskerar att skada en mentalt. Om det är faktiskt tvång inblandat så är det givetvis inte okej, det finns redan lagar för det. Prostitution behöver inte alls innebära tvång, även om det kan vara svårt för dig att förstå varför någon vill syssla med det frivilligt.

Rödingajäveln: Nej och det är bara löjligt att påstå. Den är till för att skydda människor från en bransch där jävligt många far illa. Sen räcker den uppenbarligen inte men det är bara oärligt att påstå att den bara skulle handla om moralism.

Jo det handlar visst om moralism. Själva grunden till sexköpslagen baseras på att prostitution är fel och omoraliskt. Det handlar bara om att sopa något som man anser är "fult" under mattan. Prostitution finns kvar även om man kriminaliserar sexköp, problemen blir värre till och med. Svenska politiker stoltserar gärna med hur genialisk våran sexköpslag är eftersom den bara straffar köparen och inte säljaren (offret), men detta är långtifrån genialiskt. Det enda som händer är att det skapas en svart marknad som självklart kontrolleras av kriminella. Prostituerade förpassas ner till den kriminella undre världen där de måste vara för att kunna fortsätta vara prostituerade. Hade gynnat de mer om deras bransch vore legal och de kunde ha samma rättigheter och tryggheter som i andra branscher. Det finns som mycket som visar på hur ineffektiv denna lagstiftning är, bättre att ha ett pragmatiskt utgångssätt istället för moralistiskt/idealistiskt om man nu vill hjälpa prostituerade såsom t.ex. Amnesty förespråkar:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2545003/Amnesty-calls-legal-prostitution-Charity-says-laws-ban-people-buying-selling-sex-breach-human-rights.html

Rödingajäveln: Nej det är inte alls genomkorkat om man värderar människors frihet högre än arbetslinjen. Jag tycker inte att man ska behöva plocka sopor mot sin vilja heller, men jag är ju inte så svartvit i min världsbild att jag inte kan se gradskillnaden mellan att plocka sopor och tvingas sälja sex. Du kan ju fråga hur många sopplockare som hellre hade sålt sex, särskilt de kvinnliga sopplockarna. Jag tror inte direkt att svaren blir till fördel för dina argument.

Lägg av, prata inte som om du värderade människors frihet. En mänsklig frihet borde vara att själv få välja hur man vill försörja sig så länge det inte skadar eller går ut över någon annan. Fast du anser dig ha rätten att förbjuda människor eftersom "vissa kan fara illa". Som sagt, jag pratar inte om tvång. Fast du verkar tro att mängder med människor i bidragsparadiset Sverige har absolut inga andra val än att suga av långtradarchaffisar för att överleva. Du kan säkert hitta något sånt fall om du letar hårt nog men det är långtifrån representativt.

Rödingajäveln: Du tror på allvar att folk väljer prostitution för att de vill jobba i branschen? Jag tror du har helt fel men du får gärna motbevisa mig om du sitter på nån forskning eller liknande som visar det.

Självklart finns det. Det är inte ens något märkligt med det, det har alltid funnits, rätt fånigt att detta är en idé som du finner totalt befängd. Säger ju en hel del om hur lite du egentligen vet om detta. Bara för att det kanske är något otänkbart för dig eller mig så behöver det inte vara så för alla. Vissa har en betydligt mer öppen och oproblematisk syn på sex, vilket kan vara svårt för vissa att greppa med tanke på hur mycket föreställningar det finns i våran kultur med vad för typ av sex och sexualitet som är okej etc. Även om de som är frivilligt prostituerade är en minoritet så ser jag inte varför de inte ska få göra vad de vill med sina liv? Att tvinga någon att prostituera sig borde vara olagligt, inte att prostituera sig.

Rödingajäveln: Sen såklart av andra anledningar också, men människor ska inte behöva arbeta med saker de mår dåligt av eller yrken som skadar dem. Människors frihet och välmående är viktigare än marknadens.

Då är de välkomna att byta jobb då ifall det inte passar


   
SvaraCitera