Räcker det med en brödbit och smör eller måste det vara mer på innan det blir en macka?
Bröd = bara bröd
Smörgås = bröd med minst smör men även kanske en skiva ost
Macka = bröd med smör och minst ett pålägg men gärna mer
räcker med smör
Bröd/Brödskiva/Bröbit = bröd utan nånting på
Macka = smör och pålägg
Dubbelmacka = smör och pålägg med extra brödskiva på (som en hamburgare)
Macka me smör = macka me bara smör
Sen kan man säga mer specifikt som
Chockladmacka = macka med (hårt) chockladpålägg
Kalkonmacka = macka med kalkon (skivor)
Macka för mig är en skivad platt brödbit, bröd är en hel limpa eller liknande, sedan finns det ju frallor, tekakor och sånt också. Men macka är platt skiv, bröd är en hel bit bröd.
Vad som sedan kletas eller läggs på är helt irrelevant.
Ju mer på brödskivan desto bättre.
Bröd man kan ha smör och pålägg på samt är en del är en macka. Det behöver nödvändigtvis inte ha smör och pålägg på sig, men potentialen ska finnas.
Bananlåda:
Bröd/Brödskiva/Bröbit = bröd utan nånting påMacka = smör och pålägg
Dubbelmacka = smör och pålägg med extra brödskiva på (som en hamburgare)
Macka me smör = macka me bara smör
Sen kan man säga mer specifikt som
Chockladmacka = macka med (hårt) chockladpålägg
Kalkonmacka = macka med kalkon (skivor)
en hamburgare är en burgare ingen macka.
widediaper:
en hamburgare är en burgare ingen macka.
Det var bara ett exempel på hur dubbelmackan är uppbyggd 🙂
Det måste smältas i mikron för att bli mer som en toast än brödrosten. Brödrosten förstör det hela.
Bröd med något på sig.