Aviseringar
Rensa alla

Varför är det ingen som märker?


Om du tycker det är svårt att bara berätta, så kan du ju berätta lite i taget i alla fall. Du behöver ju inte sätta dig ner med dom och bara berätta allt rakt ut, vet själv hur det är och jag skulle aldrig klara av att göra det.. Men du måste ju försöka, dom kanske inte ser riktigt att du mår dåligt på riktigt. Du måste själv få fram det på nåt sätt, annars kommer det nog inte funka.


   
SvaraCitera

Du kan tjäna så mycket på att gå hos en psykolog. Om du tycker att du får rätt bra feedback här (det varierar ju dock uppenbarligen...) eller från vänner irl så kan det vara mycket lite jämfört med den feedback du kan få hos en psykolog. Jag upplevde det så, och kanske att du liknande skulle uppleva det också. En psykolog kan också hjälpa dig in i gruppterapi om du skulle vilja testa det. Du kanske redan vet eller förstår det men det gäller att vara så öppen så möjligt mot psykologen så att denna kan hjälpa dig så gott en kan.

Men det är viktigt att få en psykolog som är "studieinriktad" på dina problem eller liknande - och det vet du kanske bäst själv vad du behöver för inriktning - men en familjepsykolog kanske i första hand, som kan handskas med tvångstankar. [wink]

Säg till din pappa eller möjligtvis din mamma att du vill att han fixar en psykolog.
Du behöver inte berätta för honom om varför om du inte vill, just do it. Du kommer inte ångra det. Då kommer det lite närmare ytan för dina föräldrar att du har det kämpigt och behöver hjälp samt att du faktiskt får hjälp och kanske kan koncentrera dig mer på att ha kul och skolan och allt. Dina föräldrar bryr sig om dig. Men visst kan dom fortfarande kännas svikande.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Selkath:

Du kan tjäna så mycket på att gå hos en psykolog.

Selkath:

Säg till din pappa eller möjligtvis din mamma att du vill att han fixar en psykolog.
Du behöver inte berätta för honom om varför om du inte vill, just do it.

Tack så mycket för tipsen ! Jag uppskattar dom verkligen ! Fast jag har ju redan skickat ett mejl till min mamma om allt.. så om jag skulle be om en psykolog så skulle hon ju fatta.. :/. Men det kanske inte är hela världen när jag tänker på det.. TACK ! :D<3


   
SvaraCitera

folk har sin egen skit att tänka på


   
SvaraCitera
Kouku

Hallonbanan:

Är det ingen som märker eller bryr dom säg bara inte ? Med "dom" så menar jag min familj, mina vänner, ja alla helt enkelt.

Alltså, jag personligen tycker att det är fruktansvärt jobbigt med folk som går runt och kräver uppmärksamhet (förlåt att jag är så brutalt ärlig, men det är det du gör) så då reagerar jag så som dina nära och kära gör. Man märker liksom, men man blir bara så trött på sånt.

Misstolka mig ej nu, för jag var precis som dig när jag var i din ålder och det ordnar sig. Men du får helt enkelt se livet lite mer positivt. Var "översnäll" mot dina vänner så kanske de blir snällare, om inte, umgås inte med dem.

Vad är det du är deprimerad över? Går du ut med vänner osv? Har du några andra problem än tvångstankarna?

Tvångstankar är mycket mer än bara några få konstiga "ticks" osv. tvångstankar styr verkligen hela ens liv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kouku:

Tvångstankar är mycket mer än bara några få konstiga "ticks" osv. tvångstankar styr verkligen hela ens liv.

äh orkar inte.


   
SvaraCitera
kachin

men ska du gå runt o låta andra märka det åt dig?
du är ju medveten om ditt problem så gör något åt det istället


   
SvaraCitera

Tråden raderad från Forum PLUS/Motgångar och Problem


   
SvaraCitera