Aviseringar
Rensa alla

Varför är det nästan bara killar som orkar diskutera och debattera vettiga grejer?


Ämnesstartare

framtidstron är död:

Nej, bland användarna är 60% tjejer. Ändå skriver killar mer i de seriösa forumdelarna och har längre diskussioner.

källa?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

framtidstron är död:

Varför är det så?

tjejerna lagar mat till oss för att vi ska orka debattera? [tard]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

lilleman29:

källa?

http://ungdomar.se/about_us.php
59% tjejer


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kvinnor behöver inte debattera eftersom ingen kommer ta deras åsikter seriöst.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

framtidstron är död:

http://ungdomar.se/about_us.php
59% tjejer

och bevis på att alla medlemmar är aktiva och att de inte är några troll som fyllt i att dom är tjejer?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

har lite vax på mina hörlurar, men annars lugnt


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

lilleman29:

och bevis på att alla medlemmar är aktiva och att de inte är några troll som fyllt i att dom är tjejer?

men sluta tönta dig nu, snälla. Ingen annan har tjafsat om det här och det är knappast för att just du råkar ha en källkritisk förmåga vass som satan själv som gör att du skiljer dig från mängden.

Uppenbarligen dras fler killar till långa debatter på framför allt politikforumet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Spartakus:

Vi vet inte mycket om jägar- och samlarsamhällena men de var betydligt mer diverserade än vad du tycks anta.

Anta var nyckelordet här. Vi vet att medellivsländen var avsevärt kortare, och vi vet att endast kvinnor kan föda barn. Därmed är det rimligt att anta att under kvinnans vuxna ålder var barnafödande och där tillhörande aktiviteter påtagliga. Vi kan också anta att kvinnor som var intresserade av annat än att skaffa barn i mindre utsträckning förde sina gener vidare.

Spartakus:

jag skulle för den sakens skull inte påstå att jag som kille inte kan vara lika empatisk som en kvinna.

Såklart inte, jag påstod aldrig något sådant.

Spartakus:

Men hur menar du att män skulle vara bättre på "fakta och rationella åsikter som går att mäta på olika sätt"?

Jag sa mer intresserade av, inte bättre på. Jag sa även att det var "till viss del" hårdkodat genetiskt. Könsroller är naturligtvis minst lika mycket en kulturell fråga, men jag är övertygad om att de biologiska skillnader som finns mellan kvinnor och män samverkar med dessa skillnader.

Men om en pojke och en flicka fick växa upp helt avskilda från könsrollsbaserade samhällen, kanske på ett rymdskepp eller annan plats där man kan tänka sig att "normaliserad" könsfördelning inte tillämpas och där allt är lika för alla skulle nog skillnaderna i beteende vara minimala.

Men faktum kvarstår, kvinnor kan föda barn, det kan inte män. Därför kommer egenskaper som gynnar detta förstärkas hos kvinnor, medan andra egenskaper förstärks hos män.

Så länge inte pojkar och flickor får byta om tillsammans i skolan eller umgås på jämlika villkor i övrigt kommer könsroller vara ett faktum. Särbehandling stärker den kulturella delen av de skillnader som finns.

Spartakus:

Men det funkar inte så att mäns överlevnad genom hela den mänskliga historien berott på "taktik" och kvinnors på "känslor" och att dessa egenskaper då med varje generation förstärkts inom respektive kön och nu blivit "TAKTIK" och "KÄNSLOR".

Som jag sa innan så kan kvinnor föda barn, medan män är större och starkare. Oavsett hur ett samhälle ser ut är detta ett faktum som satt vissa begränsningar för hur stor den kulturella variationen kan bli.

Spartakus:

För övrigt är det ganska lätt att blanda ut "rasegenskaper", para lite hundar kors och tvärs så är snart ingenting sig likt.

De variationer som uppstår är ju nästan enbart en fråga om utseende. Jag utmanar dig att avla fram en hund som inte gillar bollar eller som inte vill vifta på svansen.

Däremot är det ju så att i det moderna samhället där styrka är mer eller mindre irrelevant och där varor, tjänster och information är tillgänglig för alla förändras ju detta. Bortsett från de nio månader en kvinna är gravid skulle ju könsrollerna kunna upphöra helt, och det kommer de säkert att göra med. Denna debatt är trots allt bara två generationer gammal och massor har redan hänt på den korta tiden.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Spartakus:

En man som inte använder sina känslor utvecklar inget empatiskt sinne.

Möjligen utvecklar man ett humoristiskt sinne när man inser att du och jag just nu bekräftat TS obsevation. I vanig ordning är det två killar som debatterar [wink]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Pheadrus:

Jag sa mer intresserade av

Du skrev mer intresserad av, men du har fortfarande inte framfört ett enda giltigt argument för att det skulle finnas en genetisk grund till den skillnaden som trådskaparen uppmärksammade i och med denna trådstart. Finns det, eller finns det inte, genetiska skillnader män och kvinnor emellan som gör att män är mer intresserade av att debattera och ha rätt och allt vad man nu vill förknippa med det att debattera? Nå? Att du kan tänka dig att det finns en sådan skillnad och att den är genetiskt grundad, och till och med att du kan föreställa dig hur det har varit evolutionärt fördelaktigt för män att dominera allehanda diskussioner, innebär inte automatiskt att det är så.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hovnarren:

Du skrev mer intresserad av

Jag hade skrivit ett långt svar men jag råkade stänga ner fönstret så det försvann.. kanske återkommer senare men orkar inte skriva om allting just nu.

kortfattat:

män och kvinnor har olika hjärnor, mäns är lite större, kvinnors lite snabbare på vissa områden. Män och kvinnor har samma genomsnittliga IQ, men våra hjärnor löser samma problem på olika sätt.

Män har hormoner tex testosteron som gör oss mer rikbenägna och ökar behovet av att hävda sig mot andra män (slåss, vinna, debattera, spela allan rent allmänt)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

framtidstron är död:

http://ungdomar.se/about_us.php
59% tjejer

Tror faktiskt att många av de som bara kommer hit nån enstaka gång för att fråga nån enstaka grej är tjejer; bland de mer aktiva medlemmarna (oavsett kategori) tycker jag det verkar närmare 50/50, möjligen med lite fler killar än tjejer, och samma om man kolla på inloggade vid nån given tidpunkt. Dessutom är runt 80% av de jag låst för att vara reklam/annonskonton tjejer.

Inte för att det är så viktigt i sammanhanget, tänkte bara poängtera att det nog inte är riktigt 60% bland de mer väletablerade medlemmarna.

Intressant f.ö. att det bara är killar (och du) som diskuterar i den här tråden XD

EDIT: Sen tror jag medelåldern bland killarna är högre än den bland tjejerna. Finns ganska gott om F14 och F15 bland de aktiva (m3lis, idoufe, dbp osv) men få P<17.

EDIT2: En annan sak värd att notera är att de flesta bloggarna är tjejer. Kan även det vara ett skäl till att tjejer är överrepresenterade på sidan men underrepresenterade i forumet; en del kommer hit för att blogga utan intresse i debatterna här.


   
SvaraCitera

va sugen jag blev på det här!
och så slänger du ut fördomar med.

btw jag hoppas ni kan förstå vad jag skriver. orkar inte stava osv.

jag vill börja någonstans..

"

framtidstron är död:

Kvinnor är generellt bättre på att uttrycka sig i både tal och skrift, så det är knappast där skon klämmer.

"
Jag förstår inte vad du menar?
och jag gillar inte att du skiljer oss människor åt och lägger oss o fack och kommer med förutfattade meningar som det kanske heter..

btw. var det här något om varför killar engagerar sig mer?
altså. jag har ingen aning.

Kolla, Jag är 'en'. En person.. klart? av det "mannliga könet"
jag har ingen alls koll på något om statistik osv.

Men jag kan säga vad jag tänker och tror. från min egen kunskap.
Jag tycker att vi män rockar. thats why. själv har jag tålamod att diskutera. jag tycker det är lärorikt och kul med konfrontation.

Dock har jag försökt diskuterat med min flickvän om saker som berör och som vi ibland har olika åsikter om. och va jag märkt så blir hon väldigt frustrerad och verkar inte vilja lyssna alls och blockar det jag säger.

Hon försvarar sig genom att säga att jag är arg eller att hon känner någon som känner någon som kan det där.

"känner någon som känner någon som kan det där" exemplet är väldigt jobbigt tycker jag själv. för man kan inte mäta sin kunskap och bevisa eller motargumentera med att man känner någon. för det har inte något med vad personen i sig kan som man diskuterar med.

det är inte ens egen kunskap. och kan inte förhöja din egen om du inte kan det själv. men kan du det så kan du ju diskutera om det.

det är dock inte klart att det är rätt.

okej jag försvann lite i det vi skulle diskutera men jag tror att jag fick något jag ville ha sagt i ett forum? heter det så?
Jag tyckte att det passade här.

Tack (:


   
SvaraCitera

framtidstron är död:

Därför tjejer har börjat plugga som galningar och får de högsta betygen medan killar springer omkring och trimmar mopeder istället. Att vara målinriktad, ambitiös och göra rätt för sig är idag snarare ett feminint drag.

vill du veta varför? Lyssna nu pojkar och flickor!
Nu ska ni få höra ett sanningens ord.

Pojkar har från tiden då de jobbade hårt faktiskt satts in i det jobb för att de var starkare. om man räknar med antalet män och kvinnors styrka. (altså då.. den tiden det behövdes)

Och kvinnor kunde göra det andra. måste jag säga vad? nej för då skulle det vara kränkande.

iaf. vi män har högre lön för att vi är män. för att det styrdes av män som var mannen i huset. kvinnan var inte mannen i huset (bemärk orden VAR osv..)

därför har kvinnan högre press, för det är det samhälle vi lever i nu.
så kvinnan känner att hon måste prestera mer för och bevisa att hon kan! (bemärk MÅSTE, det är dagens kvinna som vill något! hon vill visa att hon med kan!) nu till män. män behöver inte visa att dom kan. så de blir lata (bemärk LATA. altså att de inte känner press för att de fått lära sig att de får mer lön än kvinnor) så då känner männen att de inte behöver prestera lika mycket.

altså det där med att vara målinriktad, ambitiös och göra rätt för sig är nog mer att de vill visa vad dom går för. starka kvinnor rent generellt. (Bemärk mina positiva ord till de kvinnor som vill visa vad dom går för, det är ett bra sätt att få kvinnor att ta åt sig.)
(bemärk TA ÅT SIG. det fungerar att gå emot dom med. då blir dom väldigt engagerade. eller väldigt sura.)

(lägg märke till sura kvinnor, jag vet hur de är. ARGA)


   
SvaraCitera