Aviseringar
Rensa alla

Varför är du religiös?


Epicurus:

Ni som är religiöst troende varför är ni det? vilken anledning finns det? finns inga bevis för någon slags gud, så varför tro på gud? Jag visar lite videos som visar hur jag tänker.&feature=related

Vad vill du ha ut av dessa klipp ?


   
SvaraCitera

Jag förstår hur ni ateister tänker. Jag är kristen, döpt och konfirmerad. Men jag har aldrig riktigt trott, kanske för att jag fick fel bild av kristendomen när jag var liten. Inte förrän det senaste har jag börjat fundera på Gud och Jesus. Och jag har faktiskt börjat tro! Inte så mycket, men det går framåt! Jag är väldigt vetenskapligt lagd, jag tycker att vetenskap om universum och livet är jätteintressant! Jag trodde tidigare att vetenskap och religion var varandras motsatser, men jag har kommit fram till att det inte behöver vara det. Kanske Gud är orsaken till varför, och vetenskapen svaret på hur? Jag har börjat tro för att jag har upptäckt att det ger självförtroende i mig själv på det sättet att jag inte längre känner mig helt ensam och övergiven, även när allt känns käpprätt åt helvete. Det finns liksom hopp. Och genom att tro kan jag själv må bättre och då också bli en bättre människa mot andra. Jag följer inte alla lagar, för jag tror inte att jag skulle må bra av det. Jag väntar inte med sex förrän till äktenskapet, jag svär ibland, jag tycker inte att kvinnan är underordnad mannen eller att homosexuella är mindre värda (något som många kristna tycker eller vad många tror att kristna tycker). Ömsesidig respekt mot alla är det bästa. Jag säger inte att man måste tro på Gud, eller Jesus. Men jag trivs med det, och det får mig att må bra. Om andra mår bra av att vara ateister är det väl bra för dom, så länge de inte trycker ner mig för att jag inte riktigt håller med. Jag har i och för sig inte varit helt öppen med min tro, men jag har i och för sig inte haft någon anledning att vara det. Om andra väljer att vara hinduer, buddhister, judar, muslimer eller något helt annat är ju inte min ensak. Mår andra bra av att tillhöra en annan religion är det bra för dem. Det viktigaste är att folk inte trycker ner andra för att de har ett annat synsätt.
Oj nu blev det här väldigt långt, men jag hoppas att ni förstår hur jag tänker. Känner igen mig i mycket de ni andra har skrivit! Ha en fortsatt trevlig natt!


   
SvaraCitera

Måste bara tillägga en händelse som fick mig att börja tro. Jag skulle göra en sak, nästa dag, med min kör som jag hade fruktansvärd ångest över (av personliga själ, inget med kören i sig, jag älskar den). I alla fall, jag trodde att det skulle bli jättejobbigt, att jag skulle svimma i bussen eller något. Men kvällen innan, bad jag för första gången på flera år till Gud, om att jag behövde hjälp och styrka att klara av morgondagen. Och genom detta kände jag mig riktigt stark dagen därpå, något jag inte trodde först. Upptäckte att det var för att jag verkligen hade trott på Gud som det gick. Kände att jag inte var ensam, att det fanns något där med mig hela tiden som stöttade mig. Sedan fortsatte jag be ofta, och jag har börjat må så mycket bättre sedan dess!


   
SvaraCitera

Livet kan vara meningsfullt och vackert även för oss ateister. Neil deGrasse Tyson summerar det tämligen väl en bit in i videon.


   
SvaraCitera

skiter i gudar, har en högre tro på världen för att undvika totalt psykiskt förfall, även om det enbart kan kallas pseudo-religiöst.
Är en röra av jainism, fornsedande och egna påhitt


   
SvaraCitera

Epicurus:

Ni som är religiöst troende varför är ni det? vilken anledning finns det? finns inga bevis för någon slags gud, så varför tro på gud? Jag visar lite videos som visar hur jag tänker.&feature=related

Jag är religiöst troende, närmare bestämt kristet troende därför jag tror att Gud skapade oss till att leva i en kärleksfull gemenskap med honom och varandra, därför att Jesus är helt fantastisk, jag vill gå i hans fotspår, han var och är Gud i jordlig gestalt.

När du säger att det inte finns bevis, vad menar du då med bevis? Anser du att det finns bevis på förstånd, kärlek, glädje och sorg t ex? Bara för att något kan te sig abstrakt och inte gå att ta på så innebär inte det att det inte existerar? De flesta menar inte att ett bevis behöver vara något som går att ta på eller se. Jag själv skulle påstå att det finns bevis (tecken, styrkande omständigheter etc.). Wikipedia definierar bevis enligt följande - "Ett bevis är i generell bemärkelse en härledning av en slutsats från ett antal premisser. Det finns flera typer av bevis, bland dem:" Enligt detta har jag inga problem att ser bevis för Guds existens.

Jag orkar inte sitta och titta på olika videos där jag ska sitta och dra ut idéer som de suttit och resonerat om i hela vidoes, men om du bemödar dig att skriva ner dina åsikter eller tankar så vore det intressant.

Frid! 🙂


   
SvaraCitera