Aviseringar
Rensa alla

varför avbildas lucifer som ett djur oftast?


Ämnesstartare

den_fete:

läs biblen.

Jag läser den.
Men det besvarar inte mina frågor till dig.
Ge gärna exakta bibelord osv så blir det enklare för mig att få svar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

den_fete:

han är ju en ängel och bör väl således se ut som en ängel?

Enligt Bibeln är han ingen ängel.

Är Lucifer ett namn som Bibeln använder om Satan?

Namnet Lucifer förekommer en enda gång i Bibeln och bara i vissa bibelöversättningar. Enligt exempelvis King James Version lyder Jesaja 14:12: "Hur har du icke fallit ifrån himmelen, O Lucifer, morgonens son!"

Hieronymus latinsk översättning av Jesaja 14:12:
"quomodo cecidisti de caelo lucifer qui mane oriebaris corruisti in terram qui vulnerabas gentes"

Det hebreiska ord som har översatts med "Lucifer" betyder "den lysande", l Septuaginta-översättningen används ett grekiskt ord som betyder "morgonrodnadens frambringare".
Vissa bibelöversättningar återger därför det hebreiska ordet med "morgonstjärna".

Men i den latinska V^/go^o-översättningen, som utarbeta-des av Hi! eronymus, används uttrycket "Lucifer" (ljusbärare), och det här är förklaringen till att benämningen finns i olika bibelöversättningar.
(Självisk stolthet får Babylons kungar att upphöja sig över dem som är runt omkring dem.

Som en stjärna som lyder klart på de tidiga morgonhimlen så utövar de högmodigt sin makt och myndighet.
En särskild anledning till stolthet är Nebodkadnessars erövring av Jerusalem. En bedrift som Assyrien inte hade lyckats med)

Vem är denne Lucifer? Uttrycket "du lysande", ", förekommer i det som Jesaja profetiskt befallde israeliterna att uttala som en "ordspråksmässig utsaga mot Babylons kung". Det ingår alltså i en utsaga som främst är riktad mot den babyloniska dynastin, den som började med Nebukadnessar.

Att det är en människa och inte en andevarelse som beskrivs som "du lysande" förstår vi också av uttalandet: "Ner till Sheol kommer du att föras." Sheol är mänsklighetens gemensamma grav - inte en plats där Satan, Djävulen, håller till.
Dessutom läser vi att de som ser Lucifer försättas i det här tillståndet frågar sig: "Är detta den man som fick jorden att darra?" Det är tydligt att "Lucifer" avser en människa och inte en andevarelse. (Jesaja 14:4,15,16)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Han är inget djur.

lucifer-1.jpgLucifer_most_beautiful_angels_Wallpaper_Seraphic_Lucifer.jpgLucifer3.jpgLucifer.jpgGodKicksLucifersAss.jpgLucifer.jpglucifer1.jpglucifer_on_the_throne_by_amisgaudi-d5mu2Lucifer's_Heresy_large.jpglucifer800x600.jpg?pictureId=8179410&asGLucifer_by_aselclub.jpg


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

den_fete:
han är ju en ängel och bör väl således se ut som en ängel?

Det är satan som symboliserar sig som ett djur ,Lucifer och satan  är två helt skilda väsen 😛


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Aaron:

Det är satan som symboliserar sig som ett djur ,Lucifer och satan  är två helt skilda väsen 😛

En högt aktad Ärkeängel i Himlen var han och kallades då för Lucifer, vilket betyder: Klarast lysande stjärnan, och han var underbar att se på. Mycket mer finns att tillägga men vill hålla texten kort. Som dödssynd representerar han vrede och högmod.

I den stora striden i himlen samlar Lucifer en tredjedel av änglar för att störta Gud och inta hans plats. Gud sänder ut Ärkeänglarna Michael, Gabriel, Rafhael och Uriel tillsammans med miljoner änglar för bekämpa rebellerna. Striden var hård och ingen sida kunde vinna någon avgörande seger efter två dagar. Gud sänder då ut sin son, senare på jorden kallad Jesus, som med enorm kraft föser de fallna änglarna till porten till helvetet. De fallna änglarna faller ned i kaos i 9 dagar tills de når helvetet. Det är då han bannlys att använda sitt gamla namn, och antar själv, eller om det vara av Gud, namnet Satan.


   
SvaraCitera