Aviseringar
Rensa alla

Varför röstar tjejer generellt mer åt vänster och killar mer åt höger?


Ämnesstartare

kakakaka: Ord är inge homogent grupp

Hjärta


   
SvaraCitera
Kaja
 Kaja

Tycker rödinga sammanfattade det hela rätt bra. Sen är det också löjligt att säga att vänstern anspelar på känslor och SD på "logik" (eller whatever) när socialismen har ett starkt teoribygge att falla tillbaka på medan SD mest använder patos i sin retorik ("tänk på svenskarna" osv).


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mynona: Ja på sätt och vis, men de vill i princip avskaffa välfärden och införa en tygellös marknad, vilket de torde betrakta eller i varje fall framställer som innovativt

Hur de betraktar det är rätt skitsamma.


   
SvaraCitera
mynona

Nachac:

Hur de betraktar det är rätt skitsamma.

Så varmt det känns i hjärtat att höra detta från dig. Rodnar


   
SvaraCitera
mynona

Märkte förresten inte att Ts främst definierade höger som SD. Utgick ifrån att TS menade moderaterna/Fp/C.

SD är ett mycket emotionellt parti och anspelar på just känslor, så man kan inte förklara SD:s misslyckande bland kvinnor och mansdominans med att män är mer rationella och kvinnor mer emotionella. SD är synnerligen emotionellt. Dock talar den till den typ av känslor som män uppmuntras mer till att ha och där emotionalitet historiskt har varit accepterat för en man och därför ingår i normen: patriotism har uppmuntrats som en lämplig känsla för män för att fostra dem till soldater.

Att kvinnor skyr SD handlar naturligtvis om deras antifeminism, för ingen anser att det är trovärdigt att protestera mot islamiskt kvinnoförtryck och samtidigt anse att den högre nivå av feministiska arbete vi befinner oss på i Sverige är ickefrågor.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

killar är smartare och tjejer går mer på känslor.. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mynona:
Märkte förresten inte att Ts främst definierade höger som SD. Utgick ifrån att TS menade moderaterna/Fp/C.

SD är ett mycket emotionellt parti och anspelar på just känslor, så man kan inte förklara SD:s misslyckande bland kvinnor och mansdominans med att män är mer rationella och kvinnor mer emotionella. SD är synnerligen emotionellt. Dock talar den till den typ av känslor som män uppmuntras mer till att ha och där emotionalitet historiskt har varit accepterat för en man och därför ingår i rollen: patriotism har uppmuntrats som en lämplig känsla för män för att fostra dem till soldater. Att kvinnor skyr SD handlar naturligtvis om deras antifeminism, för ingen anser att det är trovärdigt att protestera mot islamiskt kvinnoförtryck och samtidigt anse att den högre nivå av feministiska arbete vi befinner oss på i Sverige är ickefrågor. 

Inte alls. SD hänvisar inte till gråtande barn eller enskilda individer som hamnat i kläm (vilket vänstern väldigt ofta gör) utan säger istället att man måste sätta en gräns för hur många människor Sverige har kapacitet att ta emot och integrera. Denna gräns har ingenting med känslor att göra på det sättet.

Då direkt kommer MP och frågar SD varför de inte vill ta hand om de stackars flyktningbarnen som riskerar sina liv på väg till Sverige. Man skiter i att ens försöka ta reda på hur mycket flyktningarna kostar, och istället använder man sig gång på gång av snyfthistorier, ofta med barn inblandade så att det blir extra känsligt.

Det finns en helt annan retorik från vänsterpartierna, och det är denna retorik som faller kvinnor i smaken. Tror jag.

Men visst, du kanske har rätt i det du säger. Jag tror dock inte på det.


   
SvaraCitera
mynona

rbb: Inte alls. SD hänvisar inte till gråtande barn eller enskilda individer som hamnat i kläm (vilket vänstern väldigt ofta gör) utan säger istället att man måste sätta en gräns för hur många människor Sverige har kapacitet att ta emot och integrera. Denna gräns har ingenting med känslor att göra på det sättet.

Du verkar väldigt fokuserad på just invandringspolitik. Mitt eget intresse för invandringsfrågor är mycket begränsat och jag tror inte att det är en avgörande fråga för majoriteten av röstande vare sig för kvinnor eller för män. Välfärden är däremot en viktig fråga för de flesta, och det är den frågan jag har talat om i tråden. Vänstern påpekat vad som blir följden av brist på välfärd för enskilda individer, högern har attityden att man inte bör se på välfärdsfrågan med emotionella ögon. När det gäller just SD specifikt däremot så är det ett parti som främst intresserar folk med intresse för invandringsfrågor. 

Och jo, SD hänvisar väldigt mycket till känslor, till patriotism, känslan för vem som är svensk och inte osv. Inte samma typ av känslor, men dock känslor. Den typ av känslor som män enligt traditonell norm har uppmuntrats till att ha. 

rbb: Då direkt kommer MP och frågar SD varför de inte vill ta hand om de stackars flyktningbarnen som riskerar sina liv på väg till Sverige. Man skiter i att ens försöka ta reda på hur mycket flyktningarna kostar, och istället använder man sig gång på gång av snyfthistorier, ofta med barn inblandade så att det blir extra känsligt.

Det finns en helt annan retorik från vänsterpartierna, och det är denna retorik som faller kvinnor i smaken. Tror jag.

Jag tror som sagt inte att folk i allmänhet bryr sig tillräkligt om invandringsfrågor för att det ska avgöra vilket parti de röstar på. Folk i allmänhet ogillar SD pga associationerna till rasism och nazistiska skinnskallar. När det gäller frågor som inte har med invandrare att göra finns det andra partier att välja på. Alla är faktiskt inte så fixerade vid just invandringsfrågor som SD. Kvinnor ogillar dessutom SD på grund av att de är antifeminister.


   
SvaraCitera

Storchen84:
Jag är mer nyfiken på varför det är vanligare med äldre som röstar åt höger än yngre. Eller ok, så nyfiken är jag inte, det är väl rätt allmänt känt att det är vanligare att äldre (typ 40+ eller 50+) är mer... ja, högerkonservativa. Vilket ibland får mig att undra om SD ens behöver ett ungdomsförbundSkeptisk

Hjärta

Äldre personer har ofta massor med tillgångar som aktier, mark eller bostad. Unga personer har ofta negativa tillgångar som skulder till bostad, csn och mera.

Moderaterna är emot bl.a. förmögenhets skatten.


   
SvaraCitera

Rödingajäveln: kvinnor

Tumme upp

NiklasW:

Men ja. Precis så är det. Kvinnor är generellt mer känslostyrda och bryr sig om mer "mjukare" frågor som välfärd, skola, omsorg, Medan högerpartierna per fokuserar på hårdare frågor som ekonomi, arbete, skatter. Sedan upplever jag också att kvinnor generellt inte är lika förstående i politik när det gäller vad olika partiers politik får för konsekvenser.

men herr...e...gu...d


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW: Sedan upplever jag också att kvinnor generellt inte är lika förstående i politik när det gäller vad olika partiers politik får för konsekvenser.

LLLOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

honolulu: men herr...e...gu...d

.

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

rbb: Till exempel drar vänstersidan ofta upp enskilda fall eller snyfthistorier, medan högersidan presenterar hur mycket allt skulle kosta och vad det får för konsekvenser.

Finns ju en ökänd snyfthistoria bland högern också, nämligen Jan Björklunds Hibo.


   
SvaraCitera