Aviseringar
Rensa alla

varför ska man behöva argumentera för att människor inte är monster för att de inte är från europa?


Ämnesstartare

Blivande_japan:

Vill påstå att alla som är uppvuxna/levt länge i sverige på något sätt influerats av landet och dess kultur.

Jo kanske, men många kanske inte tycker om influensen eller Sverige i stort, och då är det nog inte så konstigt att man inte känner stolthet. 


   
SvaraCitera

Knekten:
Jo kanske, men många kanske inte tycker om influensen eller Sverige i stort, och då är det nog inte så konstigt att man inte känner stolthet. 

Skulle säga att man kan tycka om sverige och känna tacksamhet inför att man föddes här utan att för den skull vara stolt. stolthet är inte den enda positiva känsla man kan uppleva


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ew, patriotism. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kakakaka: nyliberalt trams

Hjärta

Du har blivit så jävla bra.

Nyliberalismen föder dels den ekonomiska otryggheten som göder fascismen i flexiblitetens namn och skyddar sedan den bakom yttrandefrihet dvs att låta fascismen stå emotsagd. Nyliberalismen är som ett HIV-virus som sedan utvecklas till AIDS-viruset fascismen, det slog Karl Polanyi fast redan 1944.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Han uttryckte det annorlunda förstås 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dazed: Du har blivit så jävla bra.

haha woah, tackRodnar 

dazed: Nyliberalismen föder dels den ekonomiska otryggheten som göder fascismen i flexiblitetens namn och skyddar sedan den bakom yttrandefrihet dvs att låta fascismen stå emotsagd. Nyliberalismen är som ett HIV-virus som sedan utvecklas till AIDS-viruset fascismen, det slog Karl Polanyi fast redan 1944.

jag förstår faktiskt människor som dras till den ideologin, jag tänker mig konflikträdda eller/och privilegierade. ''vadå alla ska få väl tycka vad de vill? det har väl aldrig skadat någon?'' nej klart, tillhör man inte den gruppen som kan utsättas så tänker man väl inte längre. 

karl polanyi låter som en klok man, gissar att han är bekant med mikael polanyi som hade spännande, mindre positiva tankar om hur människan fungerade. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kakakaka: karl polanyi låter som en klok man, gissar att han är bekant med mikael polanyi som hade spännande, mindre positiva tankar om hur människan fungerade.

Jo de var bröder, Karls bok Den stora omdaningen/The great transformation är ganska värd att läsa, ett slags biologisk syn på den onaturliga marknaden


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Är det här riktat mot dem som inte vill ta in emigranter? 
För jag ser ingen poäng med att in människor utan att kunna ta hand om dem


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Chibibbi: Finns det något som talar för att det är just vitheten eller generna hos den givna gruppen som skapats förutsättningarna denna grupp idag har? Eller kan man se andra faktorer som i högre grad har bidragit till rådande strukturer och ställningar?

Klart. Kultur är inget som uppstår ur ett vakum utan faktorer såsom intelligens påverkar helt klart hur den yttrar sig. Om än marginellt, så har det väl visat sig vara det som skiljer oss från underfolk.

Det är ju egentligen inget konstigt att vita var dem som tog fatt i taktpinnen i slutändan, då vi hämtat det bästa från båda världarna. Tillräckligt agressiva för att tillskansa oss makt, tillräckligt smarta för att backa upp detta med teknologiska vinningar. Negrer må vara vildsinta, men du kommer inte särskilt långt med träspjut allena. Asiaterna är å andra sidan intelligenta, men tilltron till sig själva och sin förträfflighet gjorde dem blinda för den oundvikliga dolken som fatt dem i ryggen.

Knekten: Inte för att döda hela idén med tråden, men hur många tror att människor utanför Europa är monster? Och hur många tycker egentligen att de är bättre än andra bara för att de bor i Sverige?

Din realism är motbjudande, var vänlig och upphör med logik och faktaställningar Trött


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Weeaboo: Din realism är motbjudande, var vänlig och upphör med logik och faktaställningar

Haha, sant..


   
SvaraCitera