här kan vi dela med oss av sådana+tipsa om goda saker
jag kan ett
5 kg hackad fryst spenat
2 vitkål huvud
har inget recept i huvudet nu men jag brukar göra en curry med kikärtor och linser, brukar bli asmumma. improviserar mest men finns ju många liknande recept på nätet så kan tipsa om det!
Ingredienser
- Vitkål
- Morötter
- Fänkål
- Kidneybönor
- 3-5 dl vatten
- Spiskummin
- Gurkmeja
- 0,5 dl - 1.5 dl Grädde(soja, havre...)
Gör så här
Finhacka vitkålen den mängd du vill ha, grova hacka morötterna, finhacka fänkålen. Stek vitkålen och fänkålen i en panna med lite stekfett. När de fått lite färg tillsätt några deciliter vatten och låt det koka ihop och samtidigt lägg ner morötterna. Låt det koka 8-10 minut därefter tillsätt bönorna och grädden samt krydda. Låt det koka ytterligare några minuter. Voilà klart.
vill ha många här
var är böghög?
Jag ska göra vegansk chiligryta idag! Vet ej receptet ännu p.g.a. lagar mycket sällan mat efter recept.
JÄTTESTARK chiligryta
Ingredienser: (det blir asmycket)
ca 350g sojafärs
1 stor habanero
1 burk finkrossade tomater (gillar mutti eller kung markatta)
1 burk passerade tomater
några körsbärstomater
1 röd paprika
1 grön paprika
vita bönor efter smak (kan uteslutas)
majs
1-3 klyftor vitlök
1 gul lök
Kryddor:
sambal oelek
grönsaksbuljong
spiskummin
gurkmeja
paprikapulver
koriander (färsk)
peppar
mörk soja
2st lagerblad
Garnering:
Citron
Koriander (färsk)
ev. srirachasås
Gör så här:
- Fräs färsen i olja med kryddor och habaneron (jag hade hälften av kärnorna kvar, ta bort alla om du ej gillar så starkt) och mot slutet pressar du i vitlök efter smak och tillsätt gullöken som du skurit i tunna klyftor.
- Häll på tomatkonserverna, grönsaksbuljongen och soja så att såsen får fin färg.
- Tillsätt en del färsk koriander och Låt koka ca 30 min.
- Tillsätt hackade paprikor, majs, bönor, tomater och låt koka 5-10 min.
- Pressa över citron och rikligt med hackad koriander.
Man kan ju byta ut habaneron mot en mildare chili eller helt utesluta den om man ej gillar starkt, det är också gott.
kikärtsbiffar (typ)
kikärter
lök
vitlök (en klyfta)
kryddor du tycker om
koka kikärterna tills de blir mjuka nog att mosa.
mosa ner vitlök och lök.
tillsätt kryddor som du gillar.
forma de som du vill och stek på medelvärme.
(min mamma frågade mig om jag hade stekt knäckebröd 🙁 men det smakade inte så illa! följde ett recept lite halvt, med andra ord uteslöt de ingredienser jag inte tycker om)
Vegansk microbrownie
- 0,6 dl socker (Går JÄTTEBRA att byta ut mot stevia/icas sötströ)
- 0,6 dl mjöl
- 2 msk kakao
- En nypa salt
- 2 msk olivolja
- 3 msk vatten/sojamjölk
- 6 st frusna hallon (kan uteslutas)
Häll ned det torra i en mugg, blanda och rör sedan i resten. Kör i micron på full effekt under 1 minut och 40 sekunder (eller mer).
1 av mina favvo rätter e:
typ 1 dl råris
1 gullök
typ 10-15 champinjoner (beror på hur mkt man älskar svamp)
5-6 soltorkade tomater
1 handfull jordnötter
salt & svartpeppar (massa svartpeppar)
olivolja att steka i (elr vilken olja som helst)
koka riset. hacka lök, skiva champinjoner & skär tomaterna i mindre bitar.
fräs lök i olja, tillsätt svamp & tomater. sist i med kokt råris o låt steka tills d ser gott ut. strö över jordnötter, salta konservativt (pga jordisarna) o peppra asmkt. låt jordnötterna bli varma. servera o njut.
inte mkt till recept men jävligt gott e d
asbra om man har ris över som måste ätas upp°!!11
öht e d så jävla nice att steka råris m grönsaker o bönor o sånt