Aviseringar
Rensa alla

Vilka på um har / går på waldorfskola?


no idea:

för det är ju det enda man håller på med på under gymnasiet

Nej, men det är himla korkat att tro att det inte behövs några pennor övht, att man ens ska behöva välja.


   
SvaraCitera

isola:

Nej, men det är himla korkat att tro att det inte behövs några pennor övht, att man ens ska behöva välja.

Men hur jävla praktiskt är det med färgpennor och kulspetspennor? Är det bara jag som tycker att det är helt jävla retarderat..


   
SvaraCitera

no idea:

Är det bara jag som tycker att det är helt jävla retarderat..

eh nej[confused]


   
SvaraCitera

Gick på Waldorf.

Målade ofta med akvarell, läste mycket historia, firade konstiga dagar, rullade vaxljus till jul och annat kul. [cute]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hahah, märker att folk blir väldigt upprörda över blyertspennegrejjen. Det är inte så att blyertspennor är bannlysta på något sätt bland waldorfskolor utan att det snarare naturligt faller ut ur undervisningen. För att förstå detta behöver man lite inblick i waldorfpeddagogiken, vilket jag nu hoppas ge er:

Perioder:
Inom waldorfskolan är perioden den viktigaste lektionen under dagen. Perioden är en vanligtvis två timmar lång föreläsning under vilken eleven antecknar. (Fan vad ont man får i handen.) Anteckningarna görs sedan om till uppsatser i vilka skrivs in i periodhäftet (med färgpennor). Periodhäftets längd varierar mycket på hurvida ambitionsnivån ligger hos utföraren men mina brukar ligga på 30 sidor (vet inte vad förmatet heter men det är typ dubbelt så stort som A4) ungefär.
Perioder är jusst en period utav att man läser ett ämne. En period kan vara allt ifrån 2-6 veckor lång. En period samanfattas alltid med ett prov, ett periodhäfte och ett special arbete.
Periodhäftet skrevs som jag nyss nämde med färgpennor, provet i blyerts och special arbetet på dator.

Flytande timmar: I och med att vi får så mycket läst under våra perioder är de flesta utav våra flytande timmar estetiskt inriktade, eurytmi, vävning, musik, modellering, smide är bara lite utav allt vi läser med estetisk inriktning. I ämnen som eurytmi och musik är det ofta något som övas in och sedan framförs. I ämnen som vävning, smide och modellering smider vi exempelvis en kniv eller väver en väv.

Andra ämnen som vi läser som flytande timmar är: svenska, engelska, matematik, historia och samhällskunskap. Då är det ofta vanliga regelrätta prov som vi har för att visa våra kunskaper.

Jag överdrev nog lite sist när jag sa att vi inte andvände oss utav blyerspennor alls, man kan i regel säga att allting som inte ska lämnas in till lärare kan skrivas i blyerts.

OCH DET ÄR INTE KULSPETSPENNOR VI ANDVÄNDER OSS UTAV DET ÄR RIKTIGA BLÄCKPENNOR


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hehe, kan tänka mig att det blev rätt pladdrigt och oförståligt men klockan är faktiskt 03:13 ^^


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Om det är någon som är intresserad kan jag posta våran kursplan, den är säkerligen mer korrekt än mitt pladder [cute]


   
SvaraCitera

har typ bara träffat en person som gått sån skola, verkar helt cp. vi andra sliter arlslet av oss för att få till behörighet till gymnasiet, så kommer hon med sina omdömen "ellen har jobbat bra och skulle säkert klara den här linjen". Inte nog med att hon inte behövde kämpa för betyg, hon tänkte så jävla långsamt också. Allvarligt, skulle aldrig sätta min unge i flumskola :S


   
SvaraCitera

konstruktivkritik:

eurytmi, vävning, musik, modellering,

Detta minns jag. [cute]


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera