Aviseringar
Rensa alla

Vilket land är de minst rasistiska?


Ämnesstartare

dazed:

Varför?

dom är trevliga 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

De där låtsasfransoserna är de största rasisterna någonsin, ska du veta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anura:

dom är trevliga 🙂

lol


   
SvaraCitera

Men åh fy jag avskyr när människor påpekar att rasism är naturligt, jo men grattis du har låtit hatet äta upp dig och är fortfarande en neandertalare. Applåder.

Man hatar ett folkslag för att de beter sig på ett sätt som hatar ett folkslag och så fortsätter det så. Bara för att ett antal människor inte kan skilja på etnicitet och en individ gör det inte fenomenet något normalt. En gång i tiden var det normalt att ge dödsstraff för stöld, men vi har utvecklats ifrån det. Rasismen upphör när man slutar lära sitt folk och sina barn att en viss folkgrupp är "fel".

Mina föräldrar var politiska aktivister i sitt hemland, de vill stoppa diktaturen, krigen och folkmorden, en självklarhet för många svenskar. Mina föräldrars vänner är en blandning av många etniciteter, araber, iranier, kurder, assyrier, turkmaner, kristna, muslimer och andra grenar inom dessa religioner. Jag växte upp med tron att alla irakier var blandade, och därför existerade det inte i min värld att någon var sämre. Det gällde inte resten av Irak, det existerar ett stort förtryck mot just alla dessa folkgrupper och religioner. Hade jag fortfarande inte brytt mig om samhället sa till mig att det är fel på turkmaner? Hade jag inte ansett att det var fel på kurder om mina föräldrar sa att det var det?

Viss människor lever i tron att enbart deras etnicitet kan vara mångfaldig och unik, att alla andra människor har samma politiska åsikter, tro, moral, intressen etc. Vi är också individer, och tycker och beter oss olika.

Nu handlade hela inlägget om rasism, och inflikade inte särskilt mycket om ämnet. Men men..


   
SvaraCitera