Lounge fact:
Dricker aldrig drinkz.. har massa vodka som står och ruttnar
Får väl använda det som sårtvätt.
Lounge fact:
Haha du får väll komma förbid lr baka en EGEN din lata boll
Bakade en sådan där apelsinchokladkladdkaka igår.
Myksa:
Får väl använda det som sårtvätt.
Myksa:
Bakade en sådan där apelsinchokladkladdkaka igår.
klaga inte då finns det kvar?
Lounge fact:
klaga inte då finns det kvar?
Bakade hos en kompis och hon fick vårdnaden om den.
Fast åt lite chips istället.
Myksa:
Bakade hos en kompis och hon fick vårdnaden om den.
Fast åt lite chips istället.
Aaa okaj, nu vill jag ha chips med
Myksa:
Min ringa erfarenhet säger att något som innehåller alkohol kan aldrig ersättas med någon som inte innehåller alkohol.
Brukar inte använda recept som innehåller alkohol ofta alls, men är det apelsinsmaken man är ute efter så borde det ju funka. Sen behöver man sannolikt andra mängder och det smakar knappast exakt likadant, men ja. När jag inkluderar alkohol i mat så brukar det dock vara vin, och det funkar ju inte fantastiskt att ersätta om man vill ha samma smak. Men vill man ha ett billigare alternativ till apelsinlikör så.
Lounge fact:
Aaa okaj, nu vill jag ha chips med
Haha, sorry.
mediakatt:
Brukar inte använda recept som innehåller alkohol ofta alls
Tycker det känns så mycket proffsigare och roligare med alkohol i maten.
mediakatt:
men är det apelsinsmaken man är ute efter så borde det ju funka. Sen behöver man sannolikt andra mängder och det smakar knappast exakt likadant
Är rivet apesinskal i den där kakan också men vet inte hur mycket det gör för smaken. Är däremot väldigt trevligt med små bitar i kakan.
äckligt med kladdkaka utan grädde ju
Myksa:
Tycker det känns så mycket proffsigare och roligare med alkohol i maten.
Gillar rödvin i olika grytor och såser. Har dessutom tänkt göra paella och risotto med vitt vin i evigheter, men har det aldrig hemma när jag kommer att tänka på det. Har också planer på att pröva muffinfrosting smaksatt med limoncello. Har funderat på att slänga i en skvätt av det i risotto också. Planerar för övrigt olika spritsorter i chokladrelaterade grejer. Eh, ja. Jag gillar att fundera runt recept, och jag gillar konceptet alkohol i kombination med mat.
Myksa:
Är rivet apesinskal i den där kakan också men vet inte hur mycket det gör för smaken. Är däremot väldigt trevligt med små bitar i kakan.
Det är det. Skal av citrusfrukter påverkar ju definitivt smaken av saker när det är färskt, men när det är uppvärmt smakar det förmodligen mindre. För övrigt finns det en bunt intressanta kladdklakerecept: http://www.aftonbladet.se/matvin/article3480710.ab Vill minnas att det med marianne och marshmallow blev vinnare. Ska försöka fixa en icke-animalisk variant av det någon gång när jag känner mig aktiv och folk jag känner slutar vara bortresta.
mediakatt:
Planerar för övrigt olika spritsorter i chokladrelaterade grejer.
Allt lär ju funka nästan. Allt med bär och fukt är självklart men kan inte tänka mig något som vore katastrof.
Öl kanske är lite knas men kan ju dricka porter till chokladkakan.
mediakatt:
kladdklakerecept
Å herregu' vilka monsterkakor. Men väldigt spännande grejer.
Lounge fact:
har du provat?
Lounge fact:
snorgod
vill ej äta kaka hos dej
gjorde en snorgod kaka idag, lr chokladfugdetårta gör den!!! jättejättejättegod var den typ det mest lyckade jag gjort
Lounge fact:
gjorde en snorgod kaka idag, lr chokladfugdetårta gör den!!! jättejättejättegod var den typ det mest lyckade jag gjort
Ser god ut, hur gör man?
mediakatt:
Ser god ut, hur gör man?
Ja förutom att kakaon ser lite udda ut X) försökte göra den fin men ska nog sila nästa gång.
Här är receptet:
http://www.tasteline.com/Recept/Chokladfudgetarta
Kör på ca. 25-27 min istället för angivna 20 min i ugnen. Den var jättegod idag kakan men många rekommenderar att ha den i kylen över natten (som du skrivit om) så förväntar mig den ännu godare imorgon.