Aviseringar
Rensa alla

Vill klicka hem en kokbok


time
 time
Ämnesstartare

Ögon i en plåthink:

Antar att man får taga hurdana gryn man vill.

Jamen gryn. Vad är gryn? Bara gryn? Ska det inte stå något före? Finns det paket därute som bara heter "gryn"? [sad] Så många förvirrande tankar, det här.

Ögon i en plåthink:

Vad för recept?

Jag tänkte följa detta: http://hemkunskapen.bloggplatsen.se/2010/01/30/2474800-basrecept-for-matbrod/


   
SvaraCitera

timeisrunningout:

Jamen gryn. Vad är gryn? Bara gryn? Ska det inte stå något före? Finns det paket därute som bara heter "gryn"? Så många förvirrande tankar, det här.

Det skall stå något före "gryn"! Jag skulle använt havregryn, och kanske något annat också, om vi hade något paket med någon annan sorts gryn hemma... Korngryn, tror jag vi har... Vet inte riktigt vad som passar, är noobig. Ska testa lite när jag har mer fritid och pallar baka. [blush]

http://da.wikipedia.org/wiki/Gryn


   
SvaraCitera
time
 time
Ämnesstartare

Ögon i en plåthink:

Jag skulle använt havregryn, och kanske något annat också,

Jag valde faktiskt havregryn och sparkade mig också lite i benet för att jag panikerade så oerhört över just Gryn när det inte var så svårt egentligen [blush]

Jag penslade med en blandning av ägg och sirap, det blev OERHÖRT gott. Vad penslar veganer med?


   
SvaraCitera

timeisrunningout:

Jag penslade med en blandning av ägg och sirap, det blev OERHÖRT gott. Vad penslar veganer med?

De penslar med ingenting, eller med sockervatten eller sirap, om man vill ha mer värd yta. Gissar jag på. Har jag hört. Jag är inte så haj på det här med bakning, då jag inte hållit på med det alls särskilt mycket. Sist jag bakade bröd var jag nog köttis. Nu skall jag googla.


   
SvaraCitera

Utom i somras. Då var jag delaktig i brödbak, men hade inte kommandot, eller så. Brödbaket innan vad jag nog köttis.

Googling gav detta:
"Pensla dina veganska bullar med sojamjölk, vatten, olja, soja/havregrädde, linfröslajm (koka ihop 2 msk linfrö med 1 ½ dl vatten, rör om och låt stå några minuter. Sila av fröna) eller sockerlag (värm upp lika delar socker och vatten tills sockret har löst sig helt)."

Linfröslajm. Jävla överambitiöst.


   
SvaraCitera

timeisrunningout:

Finns det någon sådan bok tryckt

är lite kär i bonniers kokbok. den har massa info, rätt mkt bilder och massor med recept.

min pojkvän fick den av min moder i födelsedagspresent, så vet inte riktigt vad den kostar, men om den inte är vråldyr tycker jag du ska köpa den!!


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

www.arla.se


   
SvaraCitera