user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Jag har haft flytningar nu i ca 1 år, i början gick jag med trosskydd hela tiden men märkte då att jag fick mer flytningar av det så jag slutade. Jag va rädd jag hade fått en sjukdom så gick och testade mig , men jag hade inget. Jag köpte ett medel som ska göra så flytningarna försvinner så jag tog det 1 vecka och då försvann dom, men efter ca 2 veckor kom dom tillbaka igen. Jag sover ibland utan trosor och har oftast luftiga trosor, ändå hjälper inget. Och nu har min mens varit försenad lite mer än en vecka och har även fått lite bruna flytningar. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej,

Att ha flytningar är väldigt vanligt, men hur mycket kan variera från person till person. Har du vitaktiga, slemmiga eller genomskinliga flytningar är det fullt naturligt. Ändrar dom dock färg och luktar illa, kan det eventuellt vara ett tecken på att något är fel. 

Det är bra att du uteslutit att det är någon könssjukdom. Det medel som du talar om känner jag inte till, så kan tyvärr inte kommentera det. Dom flytningar som du skriver om i slutet kan var bieffekter av preventivmedel, så som p-piller eller p-ring. Har du börjat med ett preventivmedel är det troligtvis därför din mens är försenad och du fått bruna flytningar. 

Känner du inte igen dig i någon av de ovanstående beskrivningarna eller upplever du att flytningarna ställer till allt för mycket problem råder jag dig att ta kontakt med närmsta Ungdomsmottagning som du hittar här, http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/.

Mvh Ingrid.


Visningar : 308