user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej, jag äter p-piller och har gjort det i tre månader nu, för två dagar sedan låg jag med en kille för första gången. Jag har inte fuskat med p-pillret någonting och tagit dom ungefär samma tid på dagen. Jag är orolig över att ha blivit gravid, när ja går krampar det i magen och ibland känns de som att jag mår illa. Kan jag inbilla mig för mycket? Kan det vara så att man blivit gravid även fast killen inte sprutade i en?


SVAR

Hej,

Vad jag förstår så kom inte killen du hade sex med i dig, det utesluter trots allt inte att du blivit gravid eftersom det även kan komma försats. P-piller är inte 100% säkra, även om de skyddar mot graviditet. Därför och även på grund av risken för könssjukdomar skulle jag råda dig att i fortsättningen använda kondom utöver p-pillrena. Framförallt om du endast har tillfälliga sexuella kontakter.

Eftersom du nu tagit p-piller i tre månader bör du ha en regelbunden mens, därför kommer du märka om du eventuellt skulle vara gravid ifall du inte får din nästa menstruation. Illamåendet och kramperna i magen kan självklart bero på helt andra orsaker, försök därför inte oroa dig för graviditet i onödan.

Kvarstår problemen och får du inte din nästa mens råder jag dig att antingen köpa ett graviditetstest själv eller testa dig gratis på närmsta Ungdomsmottagning, http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/. Visar sig detta negativt kan personalen där även hjälpa dig söka vidare vård eller se om det kanske är dina p-piller som orsakar problem.

Mvh Ingrid.


Visningar : 434