user-image
Okänd
Tjej ,17 år

hej, jag är 17 år och under de två senaste veckorna har mitt humör varit konstigt. jag har haft jätte ångest över allt jag gör. när jag blir ledsen vill jag bara skada mig själv, ett exempel på vad jag kan göra är att krossa glas med handen så att jag blöder och får skavsår. men efteråt blir jag bara arg för att jag gjort mig själv illa och blir ledsen över det. men när jag blir ledsen så känns det som det inte finns något annat jag kan göra. kan du ge mig tips på hur jag kan sluta utan att prata med någon för jag skäms över det lite.


SVAR

Hej,

Det jag funderar på när jag läser ditt mail är för det första om det är så att något hänt som får dig att ha ångest? Eller har ångesten bara kommit utan anledning? Om du mår så dåligt att du vill skada dig så är det viktigt att ta det på allvar.

Jag tror att det viktigaste är att komma underfund med vad det är som gör dig så ledsen just nu. Det kan kännas pinsamt och jobbigt, men ibland behöver man prata med någon vuxen om sina problem. Du kan alltid kontakta din ungdomsmottagning för ett samtal med t.ex. en kurator. Eller om det finns någon vuxen i din närhet som du litar på. Du kan också ringa, maila eller chatta med t.ex. Bris eller någon annan organisation.

Ta hand om dig!


Visningar : 220