Aviseringar
Rensa alla

Bordr man få slå Nazister?


cccx: Egentligen är det inget fel med att vara nazist. Bara för att man är det så är man inte Hitler. Man kan vara nazist utan att döda personer, det är bara en åsikt man har.

Man behöver inte vilja mörda alla bara för att man är nazist, men att vara nazist innebär att man avfärdar demokrati som koncept, man är rasist och man stödjer idén att ha en diktator. Så att vara nazist är ändå en dålig sak.


   
SvaraCitera


   
SvaraCitera

mynona: Ni säger ju egentligen: "Jag kan inte hitta något annat värde i mig själv än min förmåga att vara ett avelsdjur, mer personlighet och större intelligens än så har jag inte." Er ideologi beskriver er själva som korkade och värdelösa som personer.
Jag förstår inte hur ni kan välja en sådan ideologi. Det verkar som att ni är desperata efter något som ger er en känsla av värde, och eftersom ni varken har personlighet, tankar eller idéer, så blir det hudfärgen. Så desperata är ni att hitta ett värde hos er själva.

Bra beskrivning.

testa-nationalism.jpg


   
SvaraCitera
mynona

ellerhur.:

Bra beskrivning.

testa-nationalism.jpg

Tack, bra illustration. Det kan tilläggas att när jag sade att jag tyckte att man borde skämmas för att ha nazistiska åsikter, syftade jag till hälften på häpnad över att de som har den inte tycks inse att de faktiskt degraderar sig själva och sitt eget värde rätt rejält - i mina ögon i varje fall - och att det i mitt tycke borde vara något att känna sig generad över. För mig känns det så tydligt att man då är osäker och desperat vill klamra sig fast vid något enkelt och lättfattligt som kan ge en mening och egenvärde; tydligen utan att inse att man bara genom att ha den åsikten då öppet tycks underkänna sig själv på så många sätt. Nåväl. Det är i varje fall min rent spontana reaktion.


   
SvaraCitera

VarilDrox:

grc3b6nland.jpg
Är eskimåer vita? Nordiskare blir det inte.

mer "nordiskt"..? grönland räknas ej till norden men oki


   
SvaraCitera

ellerhur.:

Bra beskrivning.

testa-nationalism.jpg

Mycket glad
bäst


   
SvaraCitera
mynona

Blivande_japan: mer "nordiskt"..? grönland räknas ej till norden men oki

Jag uppfattade det Vaildrox sade som ironi över en rasist prat om vem som ska räknas som tillhörig "nordiska folkslag" eller liknande dumheter, snarare än tal om "Norden" i traditionell mening. Vaildrox ifrågasatte alltså en rasist genom ironi, som jag uppfattade det. Men det kan förstås bara hn svara på. 


   
SvaraCitera

VarilDrox:
Lita sent men ehh.

Så bara för att någon inte har samma åsikter som dig så ger det dig rätt att misshandla den? Okej men då är det lika okej att slå feminister och kommunister 


   
SvaraCitera

Isterband: Så bara för att någon inte har samma åsikter som dig så ger det dig rätt att misshandla den? Okej men då är det lika okej att slå feminister och kommunister

Idén är väl att nazister vill avskaffa demokrati och därmed borde slås ner. Leninister (det folk brukar mena med kommunister) vill också avskaffa demokrati, men de flesta feminister vill ha kvar demokratin. Så medan misshandel av leninister och nazister kan rättfärdigas med att de vill avskaffa demokratin (och i nazisternas fall kasta ut eller mörda folk baserat på etnicitet) så går det inte riktigt ihop att jämföra nazism med feminism.

Jag har fått intrycket att de flesta av de som är för våld mot nazister inte vill misshandla andra som de inte håller med, som t.ex. liberaler.


   
SvaraCitera
mynona

Isterband:

Så bara för att någon inte har samma åsikter som dig så ger det dig rätt att misshandla den? Okej men då är det lika okej att slå feminister och kommunister 

Skillnaden är nog att det ingår i nazismens ideologi att döda andra människor: om de själva vill döda andra är de ju inte i position att klaga om folk vill slå dem. 
Jag tycker själv inte att man ska få slå nazister, men jag kan förstå att man vill. 


   
SvaraCitera

Om man tittar i Sveriges Rikes Lag så finns det ingen paragraf någonstans som säger att det är förbjudet att slå vänsterpartister, så det är per definition helt OK.


   
SvaraCitera

om dom försöker attakeradig psykiskt så är det bara selfdefense o då tycker jag det är okej. om dom inte försöker skada nån och har sin skitiga ideaologi för sig själv så tycker jag det inte är okej


   
SvaraCitera
Roloch

Borde man inte få slå dem som står och röker offentligt också? Dem pajar folks hälsa och kostar samhället en massa pengar.


   
SvaraCitera